{ "title": "Erzurum Un Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/erzurum-un-helvasi.gif", "date": "20.01.2024 18:25:14", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Erzurum Un Helvası; Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlılarından birisi de un helvasıdır. Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadır.

Erzurum un helvası malzemeleri
Erzurum Un Helvası Nasıl Yapılır?

Orta boy bir teflon tencerenize ilk olarak sıvı yağı hemen akabinde tereyağı koyuyoruz. Yağ erimeye başlayınca üzerine hemen 3,5 su bardağı olan unumuzu ilave ediyoruz. Unumuz sararıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi böyle devam ederken kavrulan unumuzu ateşten alıyoruz. Kavrulan unumuz soğuyana kadar bekliyoruz ve soğuduktan sonra üzerine 2 bardak olan şekerimizi dökelim ve karıştıralım.

Servis tabaklarına şekilli bir şekilde koyarak buzdolabına soğumak üzere koyalım. Soğuduktan sonra misafirlerimize tatlınızı sergileyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }