{ "title": "Fırında Sütlü Un Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/firinda-sutlu-un-helvasi(1).gif", "date": "19.01.2024 02:57:50", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Fırında Sütlü Un Helvası; Hangi yöreye ait olduğu bilinmemekle beraber her yörede yapılan bu tatlı belirli yörelerin vazgeçilmesi haline gelmiştir. Sütlü olması nedeni ile kalori durumu yüksektir.

Fırında Sütlü Un Helvasının Malzemeleri
Fırında Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?

Derin ve geniş bir tencerede süt, şeker ve vanilyayı kaynayana kadar karıştıralım. Bu esnada da bir tarafta un ve margarini kaynayana kadar 10 dakika eritelim ve kaynamakta olan sütlü karışım üzerine ilave edelim.

İlave ederken dibini tutmaması için hızlı bir şekilde karıştıralım.

Kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir kapa dökelim. Önceden kızdırdığımız 120 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Tam bir kış tatlısı şimdiden afiyet olsun.
" } ] }