{ "title": "Fırında Tahin Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/firinda-tahin-helvasi.gif", "date": "20.01.2024 00:41:02", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Fırında Tahin Helvası, Evde çok çabuk ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz muhteşem lezzet de bir tatlı çeşididir. Özellikle akşam yemeğinde balık varsa, fırında tahin üzerine çok yakışacaktır. Tahini ağır bir tatlı olarak algılamayın sakın. İçine koyduğumuz limon kabuğu rendesi ve limon suyu tahinin ağır kıvamını oldukça yumuşatarak harika bir lezzet oraya çıkarıyor. Sizlerde yemeklerinizi bu muhteşem tatlıyla ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kolay gelsin.

Fırında Tahin Malzemeleri
Fırında Tahin Nasıl Yapılır?

Geniş bir karıştırma kabını içine tahin helvasını alıyoruz. Daha sonra üzerine 1 bardak sütü tereyağını ilave edip çatal ile ezmeye başlıyoruz. Daha sonra limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip pürüzsüz bir şekilde tamamen ezilmesini sağlıyoruz. (Ezme işlemini yaparken karıştırıcı kullanmayın kıvamını bozacaktır) Tahin tamamen ezildikten sonra fırında dayanabilecek künefe veya küçük borcam kapların dibine yaklaşık 1 cm kalınlığında döşüyoruz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırının orta kısmında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra helvaları fırının ızgara kısmına koyarak bir miktar daha kızartıyoruz. Hazır hale gelen fırında tahini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Eğer yemeğe çok varsa mikro dalga fırında ısıtabilirsiniz. Yeni pişmiş gibi olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }