{ "title": "Helva Tatlısı", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/helva-tatlisi(1).gif", "date": "20.01.2024 03:40:17", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Helva Tatlısı, Hangi yöreye ait olduğu bilinmemekle beraber ülkemizde her bölgede yapılan yörelere göre farklılıklar gösteren fakat tadı her yerde aynı olan bir tür tatlı çeşididir. Özellikle balık yemeklerinden sonra beğenilerek ve sevilerek yenen bir tatlı türüdür. Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tatlıdır. Hafif ve besleyici bir tatlıdır. Besin değeri çok yüksek olmamakla beraber kalorisi yüksek değildir.

Fırında Helva Tatlısı İçin Malzemeleri
Üzerine: Fındık, fıstık ve ceviz.

Helva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tahinli helvayı geniş bir kaba koyun. Sütü ilave ederek, süt ile iyice ezerek birbiriyle özleşmesini sağlayın. Hiç topak olmamasına dikkat edin. Topak kalmayacak şekilde karıştırdığınız sütlü helvaya limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Helva Tatlınızı arzuya göre oval güveç kaplarına, arzuya göre porsiyonluk olması için sufle kaplarına paylaştırabilirsiniz. 150 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Üzerine ince dövülmüş ceviz, fındık veya fıstıkla süsleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }