{ "title": "İrmik Helvası Kaç Kalori?", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/irmik-helvasi-kac-kalori(1).gif", "date": "21.01.2024 00:16:42", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helvası zayıflamak için diyet yapılıyorsa diyet listelerine eklenmemelidir. 1 porsiyon irmik helvası yaklaşık 180 kalori içermektedir.

İrmik helvası besin değerleri şu şekilde açıklanabilir; 100 gram irmik helvası: 7,65 gram yağ, 26,69 gram karbonhidrat ve 1,06 gram protein içerir.

İrmik Helvası Kilo Aldırır mı?

İrmik helvasında ana malzeme irmik, yağ ve şekerdir. Hem irmik hem yağ hem de şekerin kilo yapıcı özelliği oldukça yüksektir. Bu nedenle irmik helvasının kilo yapıcı özelliği içeriğinde kullanılan malzemelerin miktarına göre farklılık gösterebilir. Yağ, irmik, şeker ilave edilerek hazırlanan irmik helvası elbette kilo aldırır. İrmik helvası zayıflamaya çalışanlar, sabit kilosunu korumaya çalışanlar ve diyabet hastaları için tercih edilmemesi gereken bir tatlı türüdür. Şayet irmik helvası vazgeçilemeyen tatlılar arasında yer alıyorsa mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir.

Diyet için uygun hale getirebilmek için de içinde kullanılan malzemeler de değişiklikler yapılmalıdır. Örneğin beyaz toz şeker yerine tatlandırıcılar kullanılabilir. Ayrıca içeriğinde kullanılan yağ miktarı mümkün olduğu kadar azaltılmalı ve ekstra olarak fıstık ve ceviz gibi yemişler eklenmemelidir.

Diyete Uygun İrmik Helvası Tarifi

Malzemeleri
Diyet İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tavanın içine ilk olarak tereyağı eklenerek eritilir. Eriyen yağın üzerine sıvıyağ eklenir ve son olarak irmik ilave edilir. İrmik devamlı karıştırılarak kavrulur. Kavrulan irmiğin rengi istenilen kıvama ulaşınca üzerine zencefil ve toz tarçın eklenir. Tekrar karıştırılarak süt, su ve şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılır. Karıştırma işlemi irmik tamamen sütü ve suyu çekene kadar tekrarlanır. Suyunu tamamen çekince tavanın kapağı kapatılıp ocaktan alınır. Tava bir bezin arasına sarılarak 15 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra arzu edilen şekillerde servis tabağına alınır. Tercihen yanında dondurma ile servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }