{ "title": "İrmik Helvası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/irmik-helvasi-nasil-yapilir.gif", "date": "21.01.2024 06:16:01", "author": "nupelda esen", "article": [ { "article": "
İrmik helvası nasıl yapılır, irmik helvasının birçok çeşidi bulunmaktadır. İsteyen sütlü, fıstıklı ve tarçınlı yapabilir. İrmik helvası gerek taziyelerde gerekse normal günlerde tercih edilen bir helva türüdür. Özellikle Osmanlı mutfağının bilinen güzel tatlılarındandır. Kilo artışını düşünenler için uygun bir tatlıdır. Çünkü hafiftir. Arada tatlı krizlerine iyi gelir. İyi bir helva yapabilmek için sabırlı ve isteyerek yapmak gereklidir. İrmik çok faydalıdır. Özellikle vejetaryenler tarafından çokça tüketilmektedir. Protein değeri oldukça yüksektir. Kan şekerini dengelemek isteyenler ve diyet yapanlar için ve de kan şekerinin dengelenmesini isteyenler için irmik helvasını öneriyoruz. Gelelim irmik helvasının yapımının nasıl olduğuna.

Malzemeleri
Şerbet için
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencereye tereyağını, sıvı yağı ve fıstığı koyup kısık ateşte sarı rengi alana kadar kavuruyoruz. Eğer bol yağlı seviyorsanız 100 gram tereyağı yerine 125 gram tereyağı koyabilirsiniz. Daha sonra üzerine irmiği ilave ederek kahverengi olana kadar tahta kaşık yardımıyla kavuruyoruz. Sonra şerbetini yapmak için, toz şekeri, suyu, sütü ve pekmezi koyup şeker eriyene kadar kaynatıyoruz. İrmiğin kavrulma işlemi bittikten sonra şerbeti üzerine döküp karıştırmaya devam ediyoruz. İrmik suyun tamamını çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz. Üzerine 2 çorba kaşığı kadar toz şeker serpiyoruz. Sonra kapağını açmadan 30 dakika boyunca dinlendiriyoruz. Sonra irmiği servis tabağına top top haline getirerek koyuyoruz. Üzerine isterseniz tarçın serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }