{ "title": "Kabak Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/kabak-helvasi.gif", "date": "19.01.2024 21:41:51", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kabak helvası, Helva çeşitlerinin en hafifi diyebileceğimiz çok lezzetli bir tatlıdır. Muhteşem görünüşüyle gözleri, nefis tadıyla damakları şenlendirecek olan tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Ayrıca bal kabağından alışılagelmişin dışında bir lezzet olan bu tarifle sizlerde konuklarınızı ve sevdiklerinizi şaşırtarak kendinize hayran bırakabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kabak Helvası Malzemeleri
Üzeri için
Kabak Helvası Nasıl Yapılır?

İlk olarak bal kabağının kabuklarını ince bir şekilde soyuyoruz. Daha sonra rendeleyip avucumuzun içinde sıkarak suyunu çıkarıyoruz.

Ardından teflon bir tencerede şekeri bir miktar karamelize edip üzerine yarım çay bardağı su ile limon suyunu ekleyerek şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Üzerine daha önceden rendelenmiş olduğumuz kabakları ilave edip bir miktar kavuruyoruz. Kabakların rengi koyu altın sarısı bir hale gelinceye kadar sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Ocaktan alıp kapağını kapatarak on dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra dilediğimiz gibi şekil vererek veya düz bir tepsiye boşaltıp üzerini düzleştirip, bıçak ile kare şeklinde keserek üzerine Hindistan cevizi ve dövülmüş badem ile süsleyerek servis ediyoruz. Hazır olan helvanızı ilk sıcaklığı geçtikten sonra veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }