{ "title": "Kakaolu İrmik Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/kakaolu-irmik-helvasi.gif", "date": "20.01.2024 17:05:01", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kakaolu İrmik Helvası, bizim ülkemizde helvayı sevmeyen bilmeyen neredeyse yok gibidir. Herkesin severek tükettiği bu muhteşem lezzetteki helvanın lezzetine lezzet katmak ve sevdiklerinize değişik ve alışılagelmişin dışında bir tat sunmak isterseniz bu tarifi denemenizi öneririz. Helvanın kakao ile buluşmasını özellikle çocuklarınızın çok beğeneceğinden hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin.

Kakaolu İrmik Helvası Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeleri
Kakaolu İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Kakaolu irmik helvasını yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte olan bir tencereye su ile sütü boşaltıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın üzerine alarak bir iki taşım kaynatıyoruz.

Geniş ve yayvan bir teflon tencerede tereyağını ve sıvı yağı bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra üzerine fındığı atıp birkaç dakika kavuruyoruz. Ardından irmiği ilave edip, irmiğin rengi pembeleşinceye kadar orta ateşte sürekli tahta kaşık ile karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra 3 kaşık kakaoyu ilave edip bir miktarda bu şekilde kavuruyoruz. Ocağın altını kısıp, daha önceden hazırlamış olduğumuz şerbeti kavrulan irmiğin üzerine boşaltıyoruz. Bu işlemi uygularken şerbet dışarı sıçrayarak herhangi bir yerinizin yanmasına sebep olabilir, mümkün olduğunca tencereden uzak da durarak halletmeye çalışın. Şerbetin tamamını ilave ettikten sonra hızlı ve seri bir şekilde karıştırmaya devam ediyoruz. Helva tamamen suyunu çektikten sonra altını kapatarak, kapağını da örttükten sonra beş dakika civarında dinlendiriyoruz. Dinlendirirken birkaç kez açıp karıştırarak irmiğin birbirini tutmasını engelliyoruz. Daha sonra dibini ıslattığımız bir kâsenin içine, yine ıslattığımız tahta bir kaşık yardımıyla basıyoruz. Daha sonra servis edeceğimiz tabağa ters çevirerek güzel bir şekil vermiş oluyoruz. Hazır olan helvamızı ister sıcak olarak, isterseniz de soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }