{ "title": "Kaşık Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/kasik-helvasi.gif", "date": "19.01.2024 04:32:50", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Kaşık Helvası, Kastamonu ilimize ait bir tatlı türüdür. Kaşık helvasını hemen hemen her bölgemizde her bayanın yaptığı un helvasına çok yakın bir akrabalığı olan bir tatlı türü, fakat illere ve ellere göre malzeme değişikliğine uğrayarak yapıldığı için tadı değişebiliyor. Ama şekli aynıdır.

Kastamonu ilimiz yiyecek ve içecek hususunda çok zengin bir mutfağa sahiptir. Her türlü yemek ve tatlılarda, böreklerde çeşidi çok olan illerimiz arasındadır. Yiyecek olarak kullanılan bitkiler, mantarlar, dağ çileği ve yabani otlar her türlü sebze ve birçok meyve çeşidi Kastamonu topraklarında yetişmektedir. Üryani Eriğini sadece bu İl'de yemek mümkündür. Türkiye'nin en kaliteli sarımsağı bu ilde yetişir ve ihraç edilir. Kastamonu kaşık helvası tatlılar kısmında meşhur hem yapımı kolay hem lezzeti, hafif süper bir tatlı. Akşam yemeklerinden sonra, düğün ve bayram cemiyetlerinde yapılan özel bir unlu tatlıdır.

Kastamonu Usulü Kaşık Helvası İçin Malzemeleri
Kaşık Helvası Üzeri için
Kaşık Helvası Nasıl Yapılır?

Altı kalın ve geniş bir tencereye 250 gram tereyağını koyalım. Eriyip göz göz olana kadar yağı kızdıralım, üzerine 3 su bardağı unu birden ilave ederek orta ateşte tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştıralım. Un kokusu değişmeye başlayınca helva kokusuna dönüşünce, yağını salana kadar kavurun. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve üzerine 2,5 bardak pudra şekerini dökün ve iyice yedirin. Ardında da ılınmaya bırakın. Helva ılındıktan sonra bir yemek kaşığı yardımıyla alınıp elimizin avuç içi ile bastırarak şekil verin aynı kaşığın iç kısmını şekil almış olacaktır. Servis tabağına dizin, helvanın üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.

Not: Kaşık Helvamızı pudra şekeri, fıstık, şan fıstığı, dondurma veya krem şanti ile ayrıca çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }