{ "title": "Kastamonu Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/kastamonu-helvasi.gif", "date": "19.01.2024 13:14:20", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvalarından biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen birçok yörede de Kastamonu helvası yapılmaktadır. Şekerli ve yağlı olduğu için kalori bakımından çok olmasa da diyette olanlara tavsiye edilen bir tatlı değildir.

Kastamonu Helvası Malzemeleri
Kastamonu Helvası Nasıl Yapılır?

Geniş tabanlı bir tencerede margarini orta ateşte eriyene kadar bekleyiniz. Yağ kendini saldıktan sonra kısık ateşte 5 dakika yağı kaynatıyoruz.

Sonra da üzerine sıvı yağını döküyoruz. Yağlar iyice karışınca üzerine yavaş yavaş 4 su bardağı unu kesik kesik dökerken bir yandan da karıştırıp unu yağa yedirelim. Kısık ateşte unu kavuralım. Unu 15-20 dakika kavuralım çünkü un yağını iyice salması gerekiyor. 1 su bardağı olan çekilmiş fındığı una ilave edelim ve karıştıralım. Un baloncuk şeklinde patlamaya başlar. O zaman ocağı kapatabilirsiniz. Ocağı kapattıktan sonra kendi sıcaklığıyla üzerine pudra şekerini yavaş yavaş dökerek karıştıralım. Pudra şekerini döktükten sonra hemen yedirmeye çalışalım yoksa topak topak olur. Helvamız soğuduktan sonra elimize bir kaşık alarak şekil vermeye başlayalım. Servis tabaklarımıza yaptığımız kaşık helvalarını dizerek iyicene soğumasını bekleyelim ve misafirlerimizi soğuk bir şekilde ikram edelim.

Afiyet Olsun. (Gün öncesinden hazırlarsanız kurabiye kıvamında bir helvanız olur.)
" } ] }