{ "title": "Kürek Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/kurek-helvasi.gif", "date": "23.01.2024 06:37:39", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "
Kürek Helvası, tatlıyı sevenler için ideal bir seçenek olabilir. Hemen yapıp çayın, kahvenin yanında ikram edip tüketmek isteyenler bu tarifi yapabilirler. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı tam bir enerji deposu olan bu tarifin maliyeti de oldukça düşüktür. Hemen her evde bulanabilen malzemeleri sayesinde hesaplı bir tatlı yapılabilir. Yapılışı pratik olduğu için yapan kişilere en az zahmeti yaşatan bu tatlıyı denemenizi tavsiye ediyoruz. Helvayı yaptıktan sonra sıcak tüketmenizi tavsiye ederiz. Misafir sofralarında farklılık sevenler bu tarifi yapabilirler. Çocuklarınıza bu tarifi yapıp minik kaplarda sunabilirsiniz. Böylece çocuklar hazır tatlılardan uzaklaşmış olurlar. Evinizde ellerinizle yapıp, sevdiklerinizi başına toplayacağınız enfes bir tariftir.

Kürek Helvası Malzemeleri
Kürek Helvası Nasıl Yapılır?

Bir tepsi içerisine koyduğumuz tahin helvasını çatal yardımıyla ezelim. Ezmiş olduğumuz tahin helvasının içerisine bir adet limonun suyunu yavaş yavaş yediriyoruz. Cevizleri de karışıma ilave edip karışmasını sağlıyoruz. Diğer yanda tereyağını eritip yine azar azar malzemeye yediriyoruz. Karışıma kremayı da diğer malzemelerde olduğu gibi yavaşça ekliyoruz. Bütün bu aşamalar sona erdiğinde helvayı pişirecek olduğumuz güveçleri yağlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz karışımı güveçlere pay ediyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırına koyuyoruz. Dileyen burada güveç yerine ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kaplarından da kullanabilirler. Helvayı fırına koyalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarmış olan Kürek Helvası servise hazırdır. Dileyen üzerine badem, fıstık ve büyük ceviz parçaları ile sunabilirler.

Afiyet olsun.
" } ] }