{ "title": "Leblebi Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/leblebi-helvasi.gif", "date": "18.01.2024 22:28:23", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Leblebi helvası, leblebiyle helva yapmayı mutlaka denemelisiniz. Mükemmel bir lezzeti olan helvayı bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Fakat bunun için leblebileri robottan geçirerek un haline getirmeniz gerekir. Biliyorsunuz leblebi kuru yemişler içinde kalorisi en düşük olanlardan birisi. Bu yüzden evde un ya da irmikle hazırlayacağınız helvayla kıyaslandığında, daha düşük kalorili bir helva yemiş olacaksınız. Bu nedenle özellikle diyet yapan kişiler tatlı ihtiyaçlarını bu şekilde giderebilir. Bu arada leblebi tozuyla kurabiye de yapmanızı tavsiye ederiz. Şimdi leblebi helvasını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Leblebi helvası için gerekli olan malzemeler
Leblebi helvası nasıl yapılır?

Bu helvayı hazırlamak için, önce tereyağını derin bir tavanın içinde eritin. Tavanın dibi yapışmayan teflon gibi malzemeden olsun. Çünkü leblebi tozunu kavururken dibine yapışmasın. Eriyen yağın içine leblebi tozunu ilave edin ve ağır ateşte kavurmaya başlayın. Leblebi tozu hafif kavrulduktan sonra, bunun üzerine toz şekeri ve sütü ilave edin. Bu arada malzemeleri hızlı bir şekilde karıştırın. Bunların topaklanmasına izin vermeyin. Malzemenin hepsi toparlandıktan sonra, helvanın 3-4 dakika kadar pişmesini sağlayın. Daha sonra ocağın altını kapatın. Leblebi helvası ılınınca, bunu kalıpla ya da elinizle sıkarak şekillendirin. Arzu edenler leblebi ununu kavururken içine ceviz, badem, dolmalık fıstık gibi malzemeler ilave ederek, helvayı zenginleştirebilir. Helvayı şekillendirirken, elinizi yakmayacak kadar ılınmasını bekleyin. Bunu elinizle bastırarak, dilediğiniz kalıpla şekil verebilirsiniz. Daha sonra servis tabaklarına alarak, üzerlerine biraz toz tarçın gezdirerek, konuklarınıza leblebi helvasını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }