{ "title": "Nişasta Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/nisasta-helvasi.gif", "date": "19.01.2024 04:34:56", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Nişasta Helvası, çok kolay bir tatlıdır. İlk kez tatlı yapmak için mutfağına giren hanımlara ve beylere bu tarifi öneriyoruz. Yapılışı oldukça kolay olan bu tarifin malzemelerini bulmakta çok kolaydır. Bütün evlerin mutfağında bu malzemelerin tamamı bulunduğu için ekstra bir masrafa lüzum kalmamaktadır. Bu tarifi bir yaş üzeri, yemek yemeye yeni başlamış çocuklarınız için yapıp yedirebilirsiniz. Yumuşak bir tatlı olduğundan dolayı çocuklar kolayca yiyebilir. Farklı tatlılardan hoşlananlar için bu tarif yapmaya değer bir tariftir.

Nişasta Helvası Malzemeleri
Nişasta Helvası Nasıl Yapılır?

Helvaya başlarken ilk olarak ön hazırlıktan başlayalım. Derin bir çırpma kabının içerisine nişastayı koyalım ve üzerine ölçüde vermiş olduğumuz suyun tamamını koyalım. Çırpma teliyle nişastayı suyla iyice çırpalım. Çırpma işleminin ardından olması gereken kıvam boza koyuluğu olması gerekir. Bu işlemin sonunda diğer aşamanın hazırlığına geçiyoruz. Derin bir tencereyi ocağa koyup, tencerenin içerisine tereyağını koyuyoruz. Tereyağı eridiğinde yağın içerisine toz şekerinin tamamını koyuyoruz. Şeker eridiğinde ve koyu bir hal aldığında içerisine, önceden hazır duruma getirmiş olduğumuz nişastayı ilave ediyoruz. Bu arada nişastanın ilavesi çok yavaş ve az az olmalıdır. Yoksa topaklanmalar ortaya çıkacaktır. Bu işlemlerin tamamı kısık ayarlanmış ocak üzerinde olmalıdır. Kısık ateşte helvayı 30 dakika kadar pişiriyoruz. Helva pürüzsüz ve yumuşacık bir kıvam aldığında olması gereken kıvamdadır ve lezzettedir. Pişme aşamalarını tamamlamış olan helvanın sunum aşaması gelmiştir. Helvayı dilediğiniz şekilde servis tabağına yerleştirin ve üzerine kabukları soyulmuş olan bademleri gelişi güzel serpin. Nişasta helvası sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }