{ "title": "Oktay Usta Un Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/oktay-usta-un-helvasi.gif", "date": "23.01.2024 06:11:05", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Oktay Usta Un Helvası, konusunda diğer tariflerinde olduğu gibi olağan üstü başarılıdır. Seçkin tariflerinden olan un helvasını Oktay ustanın anlatımı ve fikirleriyle hazırlamak bir ayrıcalıktır. Kolayca yapılan ve kısa süre içerisinde sunumu gerçekleşen un helvasının besin değerleri yüksektir. Bazı insanlar fazla kilolarından şikâyet ederken, bazı kişiler ise kilo almak isterler ve bu tarif kilo almak isteyenler için çok idealdir. Bu tarifi önceden yapıp bir hafta boyunca çay sohbetlerine dahil edebilir, atıştırma saatlerinde tüketebilirsiniz. İçerisinde ceviz olduğu için enerji düzeyi de oldukça yüksektir. Bu tarifi okul çağında olan çocuklarınızın beslenme çantalarına da koyabilirsiniz. Yine son saatte geliyoruz diyen misafirleriniz için 15 dakika içerisinde yapıp sunabilirsiniz. Ayrıca balık sofralarınızda tatlı olarak kullanabilir, enerjisi düşenler pratik bir şekilde hazırlayıp tüketebilirler. Hanımların kabul günleri için kolay bir tarif olacaktır.

Oktay Usta Un Helvası Malzemeleri
Oktay Usta Un Helvası Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine su, süt ve şekeri koyalım. Orta harlı ayarlanmış olan ocakta şerbeti kaynatalım. Diğer şerbette olduğu gibi çok kaynatmaya lüzum yoktur. Şeker eridiğinde ve bir tık kaynadığında şerbeti ocaktan alabiliriz. Şerbet kaynadığında soğuması için serin bir ortama koyalım. Diğer tanda yanmaz yapışmaz özellikte derin tencerenin içerisine tereyağını koyalım ve yağ eridiğinde içerisine unu koyup kavurmaya başlayalım. Kavurma işlemi kesinlikle kısık ateş üzerinde yapılmalıdır. Aksi bir durumda un haşlanır ve helvanın içerisinde yanık un kokusu hasıl olur. Unun kokusu çıktığında ve rengi koyu sarı olduğunda kavrulma işlemi başarıyla tamamlanmış demektir. Helvanın şerbetini vermeden önce ocağı kapatalım ve şerbeti aşamalar şeklinde ilave edip, devamlı karıştıralım. Karıştırma işlemini ezme yöntemi ile sürdürelim. Şerbetin tamamını içine çeken helvayı tamamlayacak olan son işlem, cevizlerini de ilave edip, son bir defa daha karıştıralım. Sunum aşamasına gelmiş olan un helvasını dileyen elleri ile top top yapabilir, dileyen ise yemek kaşığı ile şekillendirebilir. Sunum daha şık olsun isteyenler ise helvayı minik kaselere basıp, ters çevirerek sunuma hazırlayabilirler. Bu seçeneği kullananlar, serviste bütün cevizle sunum yapabilirler. Yine sunumu güçlendirecek olan dondurmayla servis seçeneği de kullanılabilir. Serviste çikolata sos da kullanılabilir. Oktay usta un helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }