{ "title": "Portakallı Un Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/portakalli-un-helvasi.gif", "date": "23.01.2024 04:33:31", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Portakallı Un Helvası, oldukça hafif, çok ferah ve tam portakal lezzetinde nefis bir helva tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tatlı krizine girdiğiniz zaman hemen elinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz pratik bir helva tarifidir.

Portakallı Un Helvası Tarifi 4-6 Kişilik Süre 30 dk.

Portakallı Un Helvası Malzemeleri
Şerbeti için
Süslemek için
Portakallı Un Helvası Nasıl Yapılır?

İlk önce su ve şeker karıştırılarak bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınıp içine bir adet portakalın kabuğu rendelenir ve 3 adet karanfil atılarak soğumaya bırakılır. Diğer yandan sıvıyağ ve tereyağı karıştırılarak eritilir ve un ilave edilerek koyu bir renk alana kadar sürekli karıştırıp kavrulur. İstenilen renge gelince soğutulmuş şerbet (İçindeki karanfiller alınıp) kavrulan una eklenir ve kısık ateşte devamlı karıştırarak bir süre daha pişirilir ve istenen koyu kıvama gediğinde tencerenin kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.

Bu aşamada helvayı süslemek için 1 portakalın kabuğunun beyaz kısmı soyulur ve çubuk çubuk doğranır, içine şeker ve su ilave ederek kısık ateşte devamlı karıştırarak suyu çekene kadar pişirilip bir şekerleme yapılır.

Dinlenen helvayı güzel bir şekilde servis tabağına alarak etrafına portakal şekerlemesi dizilir, üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
" } ] }