{ "title": "Sade İrmik Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/sade-irmik-helvasi.gif", "date": "21.01.2024 08:47:58", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Sade irmik helvası, klasik güzel bir helva tarifidir. İrmik helvasının içine dolmalık fıstık, ceviz gibi farklı malzemeler koyarak yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde pişirdiğinizde irmik helvasının kendine özel lezzetini tatma olanağına sahip olabilirsiniz. Tarifimizde helvanın içine pekmez koyduk. Bu sadece renginin biraz daha koyu olması içindir. Dilerseniz siz ilave etmeyebilirsiniz. Ayrıca aynı gün tüketilmeyecek kadar helva yapıyorsanız, içine mutlaka biraz un ilave etmelisiniz. Çünkü un ertesi gün irmik helvasının tane tane olmasına engel olur. Unla daha sonra bile yumuşak bir helva yiyebilirsiniz. Bu küçük püf noktalarına değindikten sonra, birlikte sade irmik helvasını hazırlamaya başlayalım.

Sade irmik helvası için gerekli malzemeler
Sade irmik helvası nasıl yapılır?

Öncelikle irmik helvasının şerbetini hazırlamamız gerekiyor. Uygun bir tencerenin içine toz şekeri ve suyu ilave edin. Bunu ocağa koyarak kaynatmaya başlayın. Başka bir tencerenin içinde tereyağını eritmeye başlayabilirsiniz. Bunun içine unu ve irmiği ilave edin. Sürekli olarak tahta kaşıkla karıştırarak, kısık ateşte bunları kavurmaya başlayın. Bunların rengi altın sarısına dönmelidir. Bu arada ocakta kaynayan şerbetin içine pekmezi ve sütü ilave edin. Bunu bir taşım daha kaynattıktan sonra, içine sıcak olarak kavurduğunuz irmik ve un karışımını ilave edin. Bunu 5 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapatarak, sade irmik helvasını biraz dinlendirin. Daha sonra ılık olarak seriş tabaklarına alın. Bunun üzerine isteğinize göre ceviz, fıstık ya da badem gibi malzemelerle süsleme yapabilirsiniz. Konuklarınızın beğeneceği bir irmik helvası hazırladınız.

Afiyet olsun.
" } ] }