{ "title": "Şerbetli İrmik Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/serbetli-irmik-helvasi.gif", "date": "21.01.2024 10:16:16", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Şerbetli İrmik helvası; Türkiye'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemeklerin ardında rahatlıkla hemen tüketebileceğimiz özellik balık yemeklerinin ardında severek yediğimiz bir tatlıdır. Yemeklerde sonra mideyi rahatlatmaya oldukça faydası vardır. Türkiye geleneklerine ve göreneklerine göre; ölümler de hac görevini yerine getiren, sağlıklı doğum yapanlar, müjdeli haber alanları, dileği kabul olanlar şerbetli irmik helvası yaparak eşe, dosta, akrabaya dağıtır. Lezzetli doyurucu bir besin kaynağıdır. Geçmiş yıllardan beri genç yaşlı herkesin severek tükettiği hafif bir tatlıdır.

Şerbetli İrmik Helvası Malzemeleri 6-8 Kişilik
Şerbeti için
Şerbetli irmik Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle yağı tencereye koyup biraz eritiyoruz daha sonra dolmalık fıstıkları ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş kavuruyoruz. Dolmalık fıstıkların rengi koyulaşıncaya kadar kavururken bir yandan derin bir tencereye şeker ve suyu koyup şerbeti kaynamaya bırakıyoruz. Dolmalık fıstıklar kızardıktan sonra irmiği ilave ediyoruz kısık ateşte dibinin tutmaması için hızlı hızlı sürekli karıştırıyoruz. Ocaktaki şerbet kaynamaya başladıktan 5 dk sonra ateşin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika kavurduğumuz irmik karışımının üzerine soğumuş şerbeti boşaltıyoruz daha sonra 2-3 kere karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp şerbetli irmik helvasını dinlenmeye bırakıyoruz. İsteğe bağlı sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }