{ "title": "Şerbetli Un Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/serbetli-un-helvasi.gif", "date": "23.01.2024 03:10:04", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Şerbetli Un Helvası, özellikle balık menülerinde yapılır ve tüketilir. Anadolu'da ahirete intikal eden kişilerin arkasından yapılır ve komşu, akraba, baş sağlığına gelen misafirlere ikram edilir. Kalorisi oldukça yüksek olan bu tatlının besin değerleri de yüksektir. Ara öğünleri boş geçmeyenler ve kan şekeri hızlı düşenler için hemen hazırlanabilen bir tatlıdır. Pratik yapıldığı için çayı boş içmek istemeyenlerde 10 dakika gibi bir süre içerisinde hazırlanabilen bu tatlıyı tercih edebilirler. Yine bu tatlı dayanıklılık konusunda diğer tatlı seçeneklerinden daha uzun süre saklanabilmektedir. Buzdolabında 1 hafta boyunca bozulmadan durabilir. Oda sıcaklığında önerilen süre 1 gündür. Her iki saklama seçeneğinde önerilen kapalı kap ve mutlaka cam malzemeyle üretilmiş üründür. Tatlıyı plastik kap içerisinde kesinlikle saklamayınız.