{ "title": "Şerbetsiz Un Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/serbetsiz-un-helvasi(1).gif", "date": "20.01.2024 13:35:42", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Şerbetsiz Un Helvası, Hazırlaması biraz zaman alsa da yapması son derece kolay bir helva çeşididir. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz muhteşem bir lezzettir. Özellikle kabul günlerinizde en özel konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız içinde evde bulundurabileceğiniz çok sevecekleri bir atıştırmalık olacaktır. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Şerbetsiz Un Helvası Malzemeleri
Üzeri için
Şerbetsiz Un Helvası Nasıl Yapılır?

Geniş ve teflon olan bir tavaya unun tamamını boşaltıyoruz. Kısık ateşte unun rengi beyazlığını kaybetmeyecek şekilde yarım saat boyunca tahta kaşık ile sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Ardından daha çabuk soğuması için balkona veya cam kenarına kaldırabilirsiniz. Soğuduktan sonra unu elekten geçiriyoruz.
Margarini küçük bir tavaya atıp köpüğü sönünceye kadar kızartıyoruz. Pudra şekerini ve vanilyayı unun üzerine ekleyip elimizle veya tahta kaşık yardımıyla bir güzel harmanlıyoruz. Kızarttığımız yağı sıcaklığı geçmeden unun üzerine boşaltıyoruz. Hızlı bir şekilde karıştırarak yağın unun her tarafına temas etmesini sağlıyoruz. Daha sonra geniş bir tepsiye boşaltıp, üzerini düzleştiriyoruz. İki parmak kalınlığında küçük kareler halinde kesiyoruz. Üzerine Antep fıstığı ile süsleyip, dinlenmesi için buz dolabına kaldırıyoruz. Buz dolabında yaklaşık bir saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }