{ "title": "Sıcak Tahin Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/sicak-tahin-helvasi.gif", "date": "21.01.2024 17:32:41", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Sıcak Tahin Helvası, adından da anlaşılacağı gibi tahinden yapılan ve çok ağır olmayan güzel bir tatlı tarifidir. Değişik tatlardan hoşlanan kişilerdenseniz bu tarifi de mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hem hazırlama aşamasının kısa olması hem de çok ağır tatlılardan daha hafif geldiği için çokça tercih edilecek tatlılar arasındadır.

Sıcak Tahin Helvası Tarifinin Özellik ve Yapım Süreleri
Sıcak Tahin Helvası Malzemeleri
Sıcak Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

Fırında helva yapabilmek için büyükçe bir fırın kabı ya da güveç kullanabileceğiniz gibi, yerken kolaylık sağlaması açısından porsiyonluk fırın kapları ya da güveçler kullanılması tavsiye edilir. Helvayı kakaolu da seçebilirsiniz ancak sade tahin helvası en uygunu olacaktır. Önce helvayı çatalla kolayca ezebilmek için yayvan bir kap içine kişi başı olarak yaklaşık 100-150 gram helva koyun (Yani kişi başı yarım paket margarin büyüklüğü gibi düşünün). Helvayı çatalla ezmeye başlayın. Üzerine 300 gram helva için yarım limonun da yarısı kadar limon suyu ekleyin. Yarım limonun tamamı 300 gram helva için fazla geleceğinden, yaklaşık 10-15 damla limon suyu yeterli gelecektir. Limon suyu ile helvayı çatalla iyice ezin. Bu sırada da fırını 180 derecede ısınmaya ayarlayın.

Helva zaten çok yağlı olduğu için ayrıca tereyağı eklemek ağır gelecektir. Ancak tereyağının tadını seviyorsanız isteğinize göre bir tatlı kaşığı kadar da tereyağı ekleyebilirsiniz. Helvayı iyice ezdikten sonra fırın kaplarına bölüştürün. Kaplarda yaklaşık 1 cm kalınlığında helva olmalıdır. Kabı ağzına kadar doldurmayın çünkü pişerken kabarıp kaptan taşacaktır. Fırın kaplarını fırına koyup sık sık mutlaka kontrol edin. Helva eriyip üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Fırın kabı kolayca soğumayacaktır bunun için kapları kaymaması için tabaklara servis ederken kâğıt peçete kullanabilirsiniz.

Not: Fırında sıcak tahin helvası, balık yemeği üzerine yenilebilecek en uygun tatlılardan biridir. Yanında kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz. Eğer baharatlı tatlardan hoşlanıyorsanız helvayı limonla ezerken bir tutam kadar tarçın ekleyebilirsiniz. Havuçlu fırında sıcak tahin helvasını da denemek isterseniz bunun için; İsterseniz havucu rendeleyip tarçın ile tencerede haşlayın. Sonra da yumuşamış havucu dövülmüş ceviz ile karıştırıp fırın kaplarının en altına yerleştirin ve ezilmiş tahin helvasını üzerine dökerek fırınlayın. Bu alternatif bir tarif seçeneği olacaktır sizin için.

Afiyet olsun.
" } ] }