{ "title": "Sıvı Yağlı Un Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/sivi-yagli-un-helvasi.gif", "date": "23.01.2024 03:56:45", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sıvı Yağlı Un Helvası, oldukça kolay ve çabuk hazırlanabilen bir tatlıdır. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvayı Anadolu bölgesinde sıkça yaparlar. Önceden yapılıp sonra tüketilebilen bu tatlının balık sofralarında da sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Çocuklarına ev yapımı sağlıklı bir şeyler ikram etmek isteyenler, gönül rahatlığıyla bu tarifi yapıp yedirebilirler. Okula giden çocukların beslenme çantalarına koyabilirler. Yerli malı haftasında tamamen Türk tatlısı olan bu helvayı yapıp geleneklerimizi sürdürebilirler. Adet döneminde tatlı krizine girenler bu helvayı 5 dakika içerisinde yapıp tüketebilirler. Bu tarifi dileyen sabah kahvaltısına yapıp, kahvaltı sofralarına dahil edebilirler. Kan şekeri sorunu yaşayanlar ve ara öğünlerde atıştırmayı sevenler, bu tarifi hemen yapıp yiyebilirsiniz.

Sıvı Yağlı Un Helvası Malzemeleri
Sıvı Yağlı Un Helvası Nasıl Yapılır?

Şerbeti kaynata bileceğimiz derince bir tencerenin içerisine sütü ve toz şekeri koyalım. Süt kaynayıp şeker eridiğinde ocaktan alalım ve su içerisine tencereyi koyup şerbeti soğutalım. Diğer yanda kısık ayarlanmış olan ocağın üzerine unu kavura bileceğimiz derinlikte bir tencereyi koyalım. Sıvı yağı tencereye koyalım ve yağ ılıdığında içerisine unu ilave edelim. Unu sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım. Unun rengi sarıya yakın bir renk aldığında ocağı kapatıp şerbeti iki üç seferde una ilave edin. Bu ilave sırasında helva kıvam almaya başlayacaktır. Sürekli karıştırarak şerbetin tamamını una yedirelim. Ocağı son kez bir kere daha yakalım ve kısalım. 1-2 dakika karıştırarak helvanın son halini almasını sağlayalım. Bu işlem bittiğinde servis tabağına helvayı şekillendirerek koyalım. Dileyen helvanın üzerine fıstık, fıstık veya ceviz serpebilir. Sıvı yağlı un helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }