{ "title": "Sütlü Un Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/sutlu-un-helvasi.gif", "date": "21.01.2024 11:51:36", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Sütlü Un Helvası, tatlı krizlerinin vazgeçilmez tatlarından biri de helvadır. Bu sebeple helvanın da birçok çeşidini yapmak mümkündür. İçinde yaralı besin olan sütü de barındırdığından oldukça hafif ve rahatsızlık vermeyen bir tarif çeşidi olduğundan sık sık tüketilmesinde de bir sakınca yoktur. Yeni lezzetlere her zaman açık olan biz bayanları cezbedecek bu iki güzel tarifi beğeneceğinizden eminim. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edebileceğiniz iki çeşit sütlü helva tarifini paylaşabiliriz artık.

Sütlü Un Helvası Malzemeleri
Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle sütü toz şekerle karıştırıp erimesini sağlıyoruz. 5 dakika kadar kaynamasını sağlıyoruz. Tereyağımızı derin tencereye alıp eritelim. Üzerine sıvı yağımızı dökelim ve fıstıkları atıp çok karartmadan kavuralım. Unumuzu ekleyip ocağı kısalım. Kısık ateşte 1 saate yakın kavuracağız. Burada yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Yağını bırakana kadar kavurmak gerekecek. Bir süre sonra yağını salar ve cıvık bir hal alacaktır zaten. Kavurmaya devam edelim. Tekrar koyulaşacak ve saldığı yağ yeniden toparlanacaktır. Un helvası kaşığa yapışmadığı zaman helvamız tamam demektir.

Artık sütümüzü içine dökebilir ve ocağın altını açabiliriz. Karıştırıp iyice çekmesini sağlayalım. Sütü çekecek ve toparlanacaktır. Kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Sonra da kaşık yardımı ile toparlayıp servise alabiliriz.

Afiyet olsun.

Bol sütlü ve oldukça hafif olan bir helva tarifi daha paylaşalım. Üzerine kaymaklı dondurma ve meyve ile çok daha hafif olan bu helvayı gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Eminim bu tarifimiz de çok hoşunuza gidecektir.

" } ] }