{ "title": "Sütsüz İrmik Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/sutsuz-irmik-helvasi.gif", "date": "23.01.2024 04:22:15", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzemeleri sayesinde maliyeti çok düşük bir tatlı seçeneği olmaktadır. Buzdolabında 4 gün boyunca saklanabilir ve taze olarak kalabilir. Emziren anneler içinde bu tarifi önerebiliriz. Helva susatan bir tatlı olduğu için içilen su sonucunda anne sütü de artmış olacaktır.

Sütsüz İrmik Helvası Malzemeleri
Sütsüz İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Şerbeti kaynatacak olduğumuz tencereyi ocağa alalım ve içerisine suyu, şekeri ilave edelim. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatalım. Kaynayan şerbeti soğuması için ocak dışına alalım. Yine irmiği rahat kavurabileceğimiz genişlikte ve derinlikte bir tencereyi kısık ayarlanmış ocağa koyalım. Tencereye önce tereyağını koyalım ve eritelim. Tereyağı eridiğinde sıvı yağ ilavesini yapalım ve vakit kaybetmeden, yağlar yanmadan tencereye irmiği koyalım. İrmiğin rengi değişene kadar kavuralım. İrmik kavrulduğunda tencereye cevizleri ilave edelim ve bütün malzemeyi son bir kez daha çevirelim. Bu işlemde sonlandığında, tencerenin içerisine önceden hazırlayıp soğutmuş olduğumuz şerbeti azar azar ilave etmeye başlayalım. Bu işlem sürerken karıştırmayı ihmal etmeyelim. Yoksa helvanın içerisinde topaklanmalar meydana gelir ve istenilen lezzet, görünüm elde edilemez. Şerbeti iyice çekmiş olan helvanın sunumu için küçük bir kâse alalım. Kâsenin içerisine irmik helvasını basalım ve düz bir servis tabağının içerisine ters çevirerek çıkartalım. Dekor vermek için kuru incirleri dörde bölelim ve helvayı sunuma hazırlayalım. İsteyenler kuruyemiş çeşitleriyle dekoru ve sunumu güçlendirebilirler. Sütsüz İrmik Helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }