{ "title": "Tahin Helvası", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/tahin-helvasi.gif", "date": "20.01.2024 17:53:22", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Tahin Helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçeneği de bulunmaktadır, fakat bu seçenek sağlık açısından doğru olan değildir. Sağlık açısından doğru olan evde temizliğinden ve kalitesinden emin olunandır. Kalorisi oldukça yüksek olan bu tatlıyı diyet yapanlar için tüketmeleri halinde miktarını en aza indirmelerini tavsiye ediyoruz. Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı bu tatlıyı herkes evinde yapabilir. Yapım işlemi tamamlandığında buzdolabında 1 hafta kadar bekletilebilir. Bekleme sürecinde tavsiye edilen saklama koşulları, ağzı kapalı ve cam kap içerisinde muhafaza edilmesidir. Ayrıca kalorisi yüksek olan bu tatlıyı kilo alamama sorunu yaşayanlar tüketebilirler. Atıştırmayı seven çocuklar için de önceden yapılıp, çocuklar abur cubur istediklerinde onlara ikram edilebilir.

Tahin Helvası Malzemeleri
Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içerisine ilk olarak tereyağını koyalım ve kısık ateşte yakmadan eritelim. Tere yağı sarı renk aldığında içerisine unun tamamını koyalım. Yine kısık ateşte unu yakmadan sürekli karıştırmak koşulu ile kavuralım. Unun kendine has olan kokusu çıktığında unun kavrulma işlemi tamamlanmış olur. Kavrulan unu ocaktan alalım ve içerisinde topaklanma varsa kaşıkla topakları ezerek dağıtalım. Bu işlem son bulduğunda unu mutfak robotunun içerisine koyalım ve iyice doğrayalım. Bu işlem unu daha pürüzsüz yapacak ve helvanın kıvamı kadifemsi olacaktır. Aslında bu bir püf noktasıdır. İyice ezmiş ve topaklarını dağıtmış olduğumuz unu tekrar kavurma kabına koyalım ve ocağı yine ilk başta olduğu gibi kısık açalım. Bir yandan unu karıştıralım ve bu işlemle beraber pudra şekerini una dahil edelim. Pudra şekeri ilavesinden sonra tatlı hafif topaklanacaktır, vakit kaybetmeden 7 yemek kaşığı tahini tencereye ilave edelim. Tahinden sonra karıştırma hızını iyice artırmamız gerekmektedir. Tahin, un ve pudra şekeri iyice bütünleştiğinde helva tam olması gereken kıvama gelmiş demektir. İstenilen kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alalım ve karıştırmaya devam edelim. Düz bir cam kabın içerisine hazırlamış olduğumuz helvayı düzleyerek iyice yayalım. Kaşık yardımıyla bu işlem yapıldıktan sonra helvayı küçük karelere keselim ve sunuma hazır hale getirelim.
" } ] }