{ "title": "Un Helvası Malzemeleri", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/un-helvasi-malzemeleri.gif", "date": "21.01.2024 12:59:38", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Un helvası malzemeleri, un helvası belki de herkesin yapabileceği kadar kolay tatlı tariflerinden biridir. Un helvası malzemeleri de herkesin ulaşabileceği kadar kolay bulunur. Bunlar herkesin evinde her an bulunan mutfak malzemeleridir. Bu yüzden canınız tatlı istediğinde, sevdiklerinizden talep gelirse hemen un helvası yapmanızı öneririz. Şöyle ılık ılık bir helvayı akşam bile ikram edebilirsiniz. Şimdi birlikte evdeki un helvası malzemeleriyle bizde hazırlıklara başlayalım.

Un helvası malzemeleri
Un helvası nasıl yapılır?

Dibi yapışmayan bir tencerenin içinde tereyağını eritmeye başlayın. Daha sonra içine unu ilave ederek, sürekli tahta kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayın. Unun rengi değişinceye kadar kavurmalısınız. Başka bir tencerenin içine şerbet malzemelerini koyun. Sütü, toz şekeri ve vanilyayı çırpıcıyla iyice karıştırıp, ocakta kavrulan unun altını iyice açın. Şerbeti kavrulan unun içine dökün. Fakat sürekli karıştırmaya devam edin. Çünkü ilk anda un topaklanacak. Karıştırmaya devam ettikçe un helvası pürüzsüz bir kıvam alacaktır. Şerbetle un kaynayınca, ocağın altını kısarak, 1-2 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra ocağı kapatarak, un helvasının üzerine kâğıt havlu kapatın. Dinlenmiş helvayı servis tabaklarına şekilli olarak alın. Bu ister ıslatılmış kaşıkla, isterseniz cam bir kaseyle yapabilirsiniz. Üzerlerine tarçın ve Hindistan cevizi serpiştirin. Birer tane ceviz koyduktan sonra, un helvasını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi un helvası malzemeleri her an elinizin altında. İstediğiniz zaman helvayı pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }