{ "title": "Un Helvası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.helva.gen.tr/images/un-helvasi-nasil-yapilir(1).gif", "date": "23.01.2024 06:17:21", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "Un helvası nasıl yapılır, Türkiye'de en çok tüketilen tatlılar arasında yer almaktadır. Genellikle yemeklerin ardında hemen ikram edilmekte. Özellikle eskilerden süre gelen balık yemeği sonrası helva ikram edilir. Türk gelenek ve göreneklerinde sevinç de hüzünde, ölümde un helvası ikram edilir. Her yörenin kendine has helva çeşitleri vardır ve helva severek tüketilen herkesin damak tadına hitap eden bir tatlıdır. Un helvasının birçok faydası vardır. Bunlardan birkaçı; sürekli spor yapan ve enerji kaybeden kişilerin sağlıklı olan helvayı tüketerek ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve gücü tekrar kazanmasına neden olur. Büyüme çağında ve ergenlik döneminde olan çocukların tüketmesi B grubu vitamin eksikliğini karşılar. Yeni doğum yapmış süttü az olan annelerin un helvası tüketmesi, anne sütünün artmasına ve bol olmasına faydalıdır. Ayrıca mide rahatsızlığı olan kişilere de faydalıdır. Doyurucu özelliği olan un helvası da diyetisyenlerin listesinde yer almakta.

Un Helvası için Gerekli Malzemeleri
Un Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle hafif derinlikteki olan bir tavanın içine tereyağını koyun. Tereyağını normal ateşte köpürene kadar eritin. Daha sonra eriyen tereyağının içine yavaş yavaş unu ilave edip yaklaşık 20 ile 25 dakika arası kavurun. Kavurma işlemini yaparken unu sık sık karıştırınız. Bu işlemi yaparken bir taraftan da şeker ile suyu bir tencereye koyunuz ve kaynamaya bırakın. Şeker ve su kaynayınca yapmış olduğumuz ve kıvama gelmiş olan unun üzerine yavaşça ilave ederek karıştırınız. Un helvasını suyunu çekene kadar sürekli karıştırınız. Suyu çeken un helvasını yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kavurduktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Yapılmış olan un helvasını servise hazırlamak için bir kaşık yardımıyla servis tabağına koyarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }