Fırında Un Helvası

Fırında Un Helvası hem kolay bir tariftir hem de malzemeleri her evde bulunur. Ekonomik bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi yapabilirler. Tatlı yapmaya vakit bulamayanlar yine bu tarifi yapabilir, artan vakitte sevdikleriyle keyifli zamanlar geçirebilirler. Mutfaklarında her daim atıştırmalık bir şeyler olsun isteyenler bu tarifi önceden yapıp, sonraki zamanlarda büyük bir keyifle tüketebilirler.
Çalışan hanımlar ve beyler için hızlıca yapılabilen bu tarif, yeni evli bayanlar içinde ideal bir tatlıdır. Yine bu tarifi öğrenciler de kolayca yapabilir, ders çalışırken tatlı ihtiyaçlarını bu lezzetli tatlıyla karşılayabilirler.

Fırında Un Helvası Malzemeleri

  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 150 gr tereyağı
  • 2 su bardağı dolusu toz şeker
  • 2 su bardağı dolusu süt
  • 2 su bardağı dolusu su
  • 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın

Fırında Un Helvası Nasıl Yapılır?


Şerbetin hazırlığı için derin bir tencerenin içerisine suyu, sütü ve toz şekeri koyalım. Bu işlem tamamlandığında tencereyi orta ayarda açılmış ocağa koyalım ve şeker eriyip, 2 dakika kaynattığımız şerbeti soğuması için kapağını kapattıktan sonra serin bir ortama taşıyalım. İşi acele olanlar, şerbetin çabuk soğuması için tencereyi buz ve su dolu derin bir kabın içerisine koyabilirler. Böylece soğuma süresi %50 azalmış olacaktır. Diğer tarafta derin bir tencereyi ocağa koyalım ve ocağı kısık açalım.
Tencerenin içerisine tereyağını koyup yağı yakmadan eritelim. Tere yağı eridiğinde içerisine elenmiş olan unu koyalım ve unun kokusu çıkana kadar iyice kavuralım. Kavurma işlemi mutlak suretle karıştırılarak yapılmalıdır. Yoksa ısının en fazla bulunduğu bölgelerdeki unlar yanar ve yanık kokan bir helva ile sonuç hüsran olur. Un kavrulduğunda önceden hazırlanmış ve soğumuş olan şerbet karıştırılarak una ilave edilir. Şerbetin tamamını içine çeken helva fırına girmeye hazır hale gelmiş demektir. Fırın kabının içini sıvı veya tereyağı ile yağlayalım ve helvalı fırın kabına yayalım. Düzle dikten sonra helvanın üzerine fıstıkları dik vaziyette sıralayalım. Bu işlemden sonra önceden 200 dereceye ulaşmış olan fırına helvayı koyalım ve fıstıkların üzeri kızarana kadar pişirelim. İyice kızaran helva pişmiş ve servis zamanı gelmiş demektir. Helvayı sıcakken dilimle yelim ve servis tabağına alalım. Fırında un helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 09:41:32
Fırında Un Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Un Helvası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Un Helvası"
Kaç dakikada pişiyor ve kaç kişilik
Kullanıcı . 30.05.2017

Tahin Helvası

Tahin Helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçeneği de bulunmaktadır,...
Devamını Oku

Çanakkale Peynir Helvası

Çanakkale Peynir Helvası, Çanakkale'nin meşhur tatlarından biridir peynir helvası. Çanakkale iline bağlı olan Ezine ilçesinin kendine has doğal peyniri ...
Devamını Oku

Kağıt Helva

Kâğıt helva, herkesin çocukluğundan itibaren bildiği kâğıt helva kullanılarak hazırlanan çok sayıda tatlı türü bulunmaktadır. Bugün sizlere bunlardan bi...
Devamını Oku

Yaz Helvası

Yaz Helvası, en kolay tatlılardan birisidir. Çok pratik yapılan bu tarifin malzemeleri her evde kolayca bulanan malzemelerden oluşmaktadır. Un helvasının çok...
Devamını Oku

Erzurum Un Helvası

Erzurum Un Helvası; Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlılarından birisi de un helvasıdır. Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadı...
Devamını Oku

Umaç Helvası

Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un h...
Devamını Oku

Acele Bacı Helvası

Acele Bacı Helvası, adından da anlaşılacağı gibi hızlı yapılabilen bir tatlıdır. Bu tatlının ilginç de bir hikayesi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı bölgeler de...
Devamını Oku

Süt Helvası

Süt Helvası, Süt helvası, Bursa'ya özgü bir lezzet. Adından da anlaşıldığı gibi süt ile yapılan hafif bir sütlü tatlıdır. Bu tatlının Bursa'da üç ismi vardır...
Devamını Oku

Kar Helvası

Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir. Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. Kar kalıpları satıl...
Devamını Oku

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helva...
Devamını Oku

Pişmaniye Helvası

Pişmaniye helvası, tel helvası da denilen bu lezzetli tarifi günümüzde unutulmaya yüz tutsa da yemesi gerçekten çok zevkli. Türk mutfağının geleneksel lezzet...
Devamını Oku

Koz Helvası

Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün Helvas...
Devamını Oku

Sütsüz İrmik Helvası

Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzeme...
Devamını Oku

Fırında Helva

Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, bö...
Devamını Oku

Kastamonu Helvası

Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvalarından biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen birçok yörede...
Devamını Oku

Keten Helva

Keten Helva, çok eskilerden günümüze gelen bir tatlı türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvanın, farkı ve sevimli hikayeleri ve adına yazılmış olan tür...
Devamını Oku

İrmik Helvası

İrmik Helvası; Helva kelimesi Arapçada tatlı anlamına gelmekte olup, genel olarak tatlıları anlatan hulviviyat kelimesinden türemiştir. Helvanın dünyada ilk ...
Devamını Oku

Şerbetli Un Helvası

Şerbetli Un Helvası, özellikle balık menülerinde yapılır ve tüketilir. Anadolu'da ahirete intikal eden kişilerin arkasından yapılır ve komşu, akraba, baş sağ...
Devamını Oku

Şerbetli İrmik Helvası

Şerbetli İrmik helvası; Türkiye'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemekleri...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Tahin Helvası
Çanakkale Peynir Helvası
Helvanın Faydaları
Kağıt Helva
Yaz Helvası
Son Forum Konuları
Kagit Helva Yapimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024