Mısır Unu Helvası

Mısır unu helvası, canım hafif bir tatlı istedi diyenler için biçilmez kaftan denilebilir. Özellikle helvayı sevenler normal unla ya da irmikle yaptıklarından daha hafif bir helva yiyecekler. Diledikleri zaman hazırlayıp, ılık ılık tüketebilirler. Alıştıktan sonra helvanızı mısır unuyla yapacağınızı bile söyleyebiliriz. Yine yapımı kolay, yemesi lezzetli bir tatlıdır.
Sizi fazla uğraştırmadan, sohbetlerinizde size eşlik edecektir. Çocuklu annelere bunu özellikle tavsiye ederiz. Ağır şuruplu tatlıların yerine çocuklarınıza mısır unu helvasını yedirebilirsiniz. Şimdi birlikte bu lezzetli helvamızı hazırlamaya başlayalım.

Mısır unu helvası için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1,5 su bardağı su
  • Üzerine serpmek için toz tarçın

Mısır unu helvası nasıl yapılır?


Helvanın yapımına başlamak için, dibi yapışmayan özellikte bir tencere alın. Bunun içine tereyağını ya da margarini koyun. Ocağın üzerinde yağın erimesini sağlayın. Hafif kızınca tencerenin içine dolmalık fıstıkları ve mısır ununu ilave edin. Bunları sürekli tahta kaşıkla karıştırarak, pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ocağın altını orta kararda açın. Yeterince kavrulunca içine toz şeker ve suyu ilave edin. Topaklanmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Malzeme kaynayınca, ocağın altını kısın.
Bu şekilde helvanın suyun çekmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz bir kalıbın içine mısır unu helvasını boşaltın. Bir kek kalıbını bunun için kullanabilirsiniz. Kalıba döktüğünüz helvayı bir kaşık yardımıyla bastırın. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek, çıkarabilirsiniz. Mısır unu helvasının üzerine biraz toz tarçın serpin. Konuklarınıza bu şekilde helva ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 15:04:29
Mısır Unu Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mısır Unu Helvası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mısır Unu Helvası"
Ben de evde mısır unu helvası yapıyorum ama helva soğuduktan sonra taş gibi oluyor. Yine tüketiyorum ama beklediğim kadar lezzetli olmuyor. Helvayı yaptıktan bir süre sonra soğuyarak sertleşmesinin nedenleri ne olabilir? Tam olarak nerede hata yapıyor olabilirim?
Sağan . 30.09.2018 22:45:54

Tahin Helvası

Tahin Helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçeneği de bulunmaktadır,...
Devamını Oku

Çanakkale Peynir Helvası

Çanakkale Peynir Helvası, Çanakkale'nin meşhur tatlarından biridir peynir helvası. Çanakkale iline bağlı olan Ezine ilçesinin kendine has doğal peyniri ...
Devamını Oku

Kağıt Helva

Kâğıt helva, herkesin çocukluğundan itibaren bildiği kâğıt helva kullanılarak hazırlanan çok sayıda tatlı türü bulunmaktadır. Bugün sizlere bunlardan bi...
Devamını Oku

Yaz Helvası

Yaz Helvası, en kolay tatlılardan birisidir. Çok pratik yapılan bu tarifin malzemeleri her evde kolayca bulanan malzemelerden oluşmaktadır. Un helvasının çok...
Devamını Oku

Erzurum Un Helvası

Erzurum Un Helvası; Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlılarından birisi de un helvasıdır. Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadı...
Devamını Oku

Umaç Helvası

Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un h...
Devamını Oku

Acele Bacı Helvası

Acele Bacı Helvası, adından da anlaşılacağı gibi hızlı yapılabilen bir tatlıdır. Bu tatlının ilginç de bir hikayesi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı bölgeler de...
Devamını Oku

Süt Helvası

Süt Helvası, Süt helvası, Bursa'ya özgü bir lezzet. Adından da anlaşıldığı gibi süt ile yapılan hafif bir sütlü tatlıdır. Bu tatlının Bursa'da üç ismi vardır...
Devamını Oku

Kar Helvası

Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir. Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. Kar kalıpları satıl...
Devamını Oku

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helva...
Devamını Oku

Pişmaniye Helvası

Pişmaniye helvası, tel helvası da denilen bu lezzetli tarifi günümüzde unutulmaya yüz tutsa da yemesi gerçekten çok zevkli. Türk mutfağının geleneksel lezzet...
Devamını Oku

Koz Helvası

Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün Helvas...
Devamını Oku

Sütsüz İrmik Helvası

Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzeme...
Devamını Oku

Fırında Helva

Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, bö...
Devamını Oku

Kastamonu Helvası

Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvalarından biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen birçok yörede...
Devamını Oku

Keten Helva

Keten Helva, çok eskilerden günümüze gelen bir tatlı türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvanın, farkı ve sevimli hikayeleri ve adına yazılmış olan tür...
Devamını Oku

İrmik Helvası

İrmik Helvası; Helva kelimesi Arapçada tatlı anlamına gelmekte olup, genel olarak tatlıları anlatan hulviviyat kelimesinden türemiştir. Helvanın dünyada ilk ...
Devamını Oku

Şerbetli Un Helvası

Şerbetli Un Helvası, özellikle balık menülerinde yapılır ve tüketilir. Anadolu'da ahirete intikal eden kişilerin arkasından yapılır ve komşu, akraba, baş sağ...
Devamını Oku

Şerbetli İrmik Helvası

Şerbetli İrmik helvası; Türkiye'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemekleri...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Tahin Helvası
Çanakkale Peynir Helvası
Helvanın Faydaları
Kağıt Helva
Yaz Helvası
Son Forum Konuları
Kagit Helva Yapimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024