İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helvası zayıflamak için diyet yapılıyorsa diyet listelerine eklenmemelidir. 1 porsiyon irmik helvası yaklaşık 180 kalori içermektedir.

İrmik helvası besin değerleri şu şekilde açıklanabilir; 100 gram irmik helvası: 7,65 gram yağ, 26,69 gram karbonhidrat ve 1,06 gram protein içerir.

İrmik Helvası Kilo Aldırır mı?


İrmik helvasında ana malzeme irmik, yağ ve şekerdir. Hem irmik hem yağ hem de şekerin kilo yapıcı özelliği oldukça yüksektir. Bu nedenle irmik helvasının kilo yapıcı özelliği içeriğinde kullanılan malzemelerin miktarına göre farklılık gösterebilir. Yağ, irmik, şeker ilave edilerek hazırlanan irmik helvası elbette kilo aldırır. İrmik helvası zayıflamaya çalışanlar, sabit kilosunu korumaya çalışanlar ve diyabet hastaları için tercih edilmemesi gereken bir tatlı türüdür. Şayet irmik helvası vazgeçilemeyen tatlılar arasında yer alıyorsa mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir.

Diyet için uygun hale getirebilmek için de içinde kullanılan malzemeler de değişiklikler yapılmalıdır. Örneğin beyaz toz şeker yerine tatlandırıcılar kullanılabilir. Ayrıca içeriğinde kullanılan yağ miktarı mümkün olduğu kadar azaltılmalı ve ekstra olarak fıstık ve ceviz gibi yemişler eklenmemelidir.

Diyete Uygun İrmik Helvası Tarifi


Malzemeleri

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ile aynı ölçülerde tatlandırıcı
  • 1 su bardağı diyet süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ+50 gram tereyağı
Diyet İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tavanın içine ilk olarak tereyağı eklenerek eritilir.
Eriyen yağın üzerine sıvıyağ eklenir ve son olarak irmik ilave edilir. İrmik devamlı karıştırılarak kavrulur. Kavrulan irmiğin rengi istenilen kıvama ulaşınca üzerine zencefil ve toz tarçın eklenir. Tekrar karıştırılarak süt, su ve şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılır. Karıştırma işlemi irmik tamamen sütü ve suyu çekene kadar tekrarlanır. Suyunu tamamen çekince tavanın kapağı kapatılıp ocaktan alınır. Tava bir bezin arasına sarılarak 15 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra arzu edilen şekillerde servis tabağına alınır. Tercihen yanında dondurma ile servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:16:42
İrmik Helvası Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İrmik Helvası Kaç Kalori? Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İrmik Helvası Kaç Kalori?"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Tahin Helvası

Tahin Helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçeneği de bulunmaktadır,...
Devamını Oku

Çanakkale Peynir Helvası

Çanakkale Peynir Helvası, Çanakkale'nin meşhur tatlarından biridir peynir helvası. Çanakkale iline bağlı olan Ezine ilçesinin kendine has doğal peyniri ...
Devamını Oku

Kağıt Helva

Kâğıt helva, herkesin çocukluğundan itibaren bildiği kâğıt helva kullanılarak hazırlanan çok sayıda tatlı türü bulunmaktadır. Bugün sizlere bunlardan bi...
Devamını Oku

Yaz Helvası

Yaz Helvası, en kolay tatlılardan birisidir. Çok pratik yapılan bu tarifin malzemeleri her evde kolayca bulanan malzemelerden oluşmaktadır. Un helvasının çok...
Devamını Oku

Erzurum Un Helvası

Erzurum Un Helvası; Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlılarından birisi de un helvasıdır. Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadı...
Devamını Oku

Umaç Helvası

Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un h...
Devamını Oku

Acele Bacı Helvası

Acele Bacı Helvası, adından da anlaşılacağı gibi hızlı yapılabilen bir tatlıdır. Bu tatlının ilginç de bir hikayesi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı bölgeler de...
Devamını Oku

Süt Helvası

Süt Helvası, Süt helvası, Bursa'ya özgü bir lezzet. Adından da anlaşıldığı gibi süt ile yapılan hafif bir sütlü tatlıdır. Bu tatlının Bursa'da üç ismi vardır...
Devamını Oku

Kar Helvası

Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir. Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. Kar kalıpları satıl...
Devamını Oku

Pişmaniye Helvası

Pişmaniye helvası, tel helvası da denilen bu lezzetli tarifi günümüzde unutulmaya yüz tutsa da yemesi gerçekten çok zevkli. Türk mutfağının geleneksel lezzet...
Devamını Oku

Koz Helvası

Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün Helvas...
Devamını Oku

Sütsüz İrmik Helvası

Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzeme...
Devamını Oku

Fırında Helva

Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, bö...
Devamını Oku

Kastamonu Helvası

Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvalarından biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen birçok yörede...
Devamını Oku

Keten Helva

Keten Helva, çok eskilerden günümüze gelen bir tatlı türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvanın, farkı ve sevimli hikayeleri ve adına yazılmış olan tür...
Devamını Oku

İrmik Helvası

İrmik Helvası; Helva kelimesi Arapçada tatlı anlamına gelmekte olup, genel olarak tatlıları anlatan hulviviyat kelimesinden türemiştir. Helvanın dünyada ilk ...
Devamını Oku

Şerbetli Un Helvası

Şerbetli Un Helvası, özellikle balık menülerinde yapılır ve tüketilir. Anadolu'da ahirete intikal eden kişilerin arkasından yapılır ve komşu, akraba, baş sağ...
Devamını Oku

Şerbetli İrmik Helvası

Şerbetli İrmik helvası; Türkiye'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemekleri...
Devamını Oku

Kuru Un Helvası

Kuru un helvası, ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir. Helva kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup tatlı, şirin ve güzel anlamındadır...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Tahin Helvası
Çanakkale Peynir Helvası
Helvanın Faydaları
Kağıt Helva
Yaz Helvası
Son Forum Konuları
Kagit Helva Yapimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024