Kar Helvası

Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir. Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. Kar kalıpları satılmaktadır. Ülkemizde genelde seyyar satıcılar tarafından sokak aralarında ve parklarda satılmaktadır. Bardak veya kaselere doldurulan kar üzerine meyve şurubu (Kızılcık, vişne, nar, üzüm pekmezi) döküldükten sonra iyice çalkalanıp, karıştırılır.
Türkiye'nin güney bölgelerinde tüketilen Bici bici ve Karsambaç hazırlanışı ve içerisindeki malzemeler açısından aynı tatlıdır. Kar helvası, kar ve meyve şerbetleriyle hazırlanan bir tatlıdır. Temiz karların toplanmasıyla yapılabileceği gibi, buz kalıplarının tıraşlanması sonucu elde edilen kardan da hazırlanabilir.

Hayatımda yenmedim diyorsanız bence hemen denemelisiniz. Tabi mümkünse buz kalıplarından elde edilmiş kar yerine temiz kristalleşmiş kar ile gerçek meyveden doğal yollarla yapılmış meyve şerbetlerini tercih etmelisiniz bence. Çok lezzetli ve ferahlatıcı bir tatlı çeşididir. Hele yaz sıcaklarında vücuttan ter yoluyla atılan sıvıyı bu şekilde dengeleyebilirsiniz.

Söylentilere göre, Osmanlı devrinde Yavuz Sultan Selim'in en sevdiği tatlılardan biri olan kar helvası aynı zamanda saray sakinlerinin de en sevdiği tatlılardan biriymiş. Ülkemizde güney bölgelerde daha çok tüketilen kar helvası diğer bölgelerimizde de sevilerek tüketilmektedir. Özellikle kış aylarının sonunda karların tane tane olduğu zamanda genelde pekmezle tüketilir.
Böylece hem pekmezin ağır tadı kırılmış hem de çocuklara bu yolla daha fazla pekmez yedirilmiştir. Bu hafif ve çok lezzetli tatlımızı tarifini alarak evde sizde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kar Helvası Malzemeleri


Kar (Eğer bulunamazsa buzluktan kalıp halindeki buzları rondodan geçirerek elde edebiliriz), meyve şurubu (Kızılcık, vişne veya pekmez tercihinize göre ben kızılcık şurubunu öneririm)

Kar Helvası Nasıl Yapılır?


Bu tatlının yapılışı çok basit ve zahmetsizdir. Temiz ve tane tane olmuş kar veya olmadığı durumda buzdolabında dondurulmuş buz parçalarını rondodan geçilir. Elde ettiğimiz karın üzerine tercihimize göre meyve şurubu ekleriz ve iyice ezilerek karıştırırız. Kar parçalarının ağızda kıtır kıtır olması enfes bir tat oluşturuyor.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:50:24
Kar Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kar Helvası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kar Helvası"
Bu sene güney illerinde seyahat ederken kar helvası yedim. Harika bir tadı vardı ve evde de denemek istiyorum. Fakat tarifini bulamıyorum. Kar helvası tarifi için hangi malzemeler kullanılmalıdır? Kullanılan malzemelerin ölçüleri nedir? Ayrıca kar helvası tarifinin yapılışı nasıl olmalıdır? Kar helvası yapımında hangi meyveler kullanılmalıdır? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Ayşe . 29.09.2018 19:17:40

Tahin Helvası

Tahin Helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçeneği de bulunmaktadır,...
Devamını Oku

Çanakkale Peynir Helvası

Çanakkale Peynir Helvası, Çanakkale'nin meşhur tatlarından biridir peynir helvası. Çanakkale iline bağlı olan Ezine ilçesinin kendine has doğal peyniri ...
Devamını Oku

Kağıt Helva

Kâğıt helva, herkesin çocukluğundan itibaren bildiği kâğıt helva kullanılarak hazırlanan çok sayıda tatlı türü bulunmaktadır. Bugün sizlere bunlardan bi...
Devamını Oku

Yaz Helvası

Yaz Helvası, en kolay tatlılardan birisidir. Çok pratik yapılan bu tarifin malzemeleri her evde kolayca bulanan malzemelerden oluşmaktadır. Un helvasının çok...
Devamını Oku

Erzurum Un Helvası

Erzurum Un Helvası; Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlılarından birisi de un helvasıdır. Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadı...
Devamını Oku

Umaç Helvası

Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un h...
Devamını Oku

Acele Bacı Helvası

Acele Bacı Helvası, adından da anlaşılacağı gibi hızlı yapılabilen bir tatlıdır. Bu tatlının ilginç de bir hikayesi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı bölgeler de...
Devamını Oku

Süt Helvası

Süt Helvası, Süt helvası, Bursa'ya özgü bir lezzet. Adından da anlaşıldığı gibi süt ile yapılan hafif bir sütlü tatlıdır. Bu tatlının Bursa'da üç ismi vardır...
Devamını Oku

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helva...
Devamını Oku

Pişmaniye Helvası

Pişmaniye helvası, tel helvası da denilen bu lezzetli tarifi günümüzde unutulmaya yüz tutsa da yemesi gerçekten çok zevkli. Türk mutfağının geleneksel lezzet...
Devamını Oku

Koz Helvası

Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün Helvas...
Devamını Oku

Sütsüz İrmik Helvası

Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzeme...
Devamını Oku

Fırında Helva

Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, bö...
Devamını Oku

Kastamonu Helvası

Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvalarından biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen birçok yörede...
Devamını Oku

Keten Helva

Keten Helva, çok eskilerden günümüze gelen bir tatlı türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvanın, farkı ve sevimli hikayeleri ve adına yazılmış olan tür...
Devamını Oku

İrmik Helvası

İrmik Helvası; Helva kelimesi Arapçada tatlı anlamına gelmekte olup, genel olarak tatlıları anlatan hulviviyat kelimesinden türemiştir. Helvanın dünyada ilk ...
Devamını Oku

Şerbetli Un Helvası

Şerbetli Un Helvası, özellikle balık menülerinde yapılır ve tüketilir. Anadolu'da ahirete intikal eden kişilerin arkasından yapılır ve komşu, akraba, baş sağ...
Devamını Oku

Şerbetli İrmik Helvası

Şerbetli İrmik helvası; Türkiye'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemekleri...
Devamını Oku

Kuru Un Helvası

Kuru un helvası, ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir. Helva kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup tatlı, şirin ve güzel anlamındadır...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Tahin Helvası
Çanakkale Peynir Helvası
Helvanın Faydaları
Kağıt Helva
Yaz Helvası
Son Forum Konuları
Kagit Helva Yapimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024