Tahin Helvası

Tahin Helvası, pratik tatlı yapmak isteyenler için kısa zamanda hazırlanıp sunulacak bir tatlı seçeneğidir. Tahin helvasının hazır seçeneği de bulunmaktadır, fakat bu seçenek sağlık açısından doğru olan değildir. Sağlık açısından doğru olan evde temizliğinden ve kalitesinden emin olunandır. Kalorisi oldukça yüksek olan bu tatlıyı diyet yapanlar için tüketmeleri halinde miktarını en aza indirmelerini tavsiye ediyoruz.
Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı bu tatlıyı herkes evinde yapabilir. Yapım işlemi tamamlandığında buzdolabında 1 hafta kadar bekletilebilir. Bekleme sürecinde tavsiye edilen saklama koşulları, ağzı kapalı ve cam kap içerisinde muhafaza edilmesidir. Ayrıca kalorisi yüksek olan bu tatlıyı kilo alamama sorunu yaşayanlar tüketebilirler. Atıştırmayı seven çocuklar için de önceden yapılıp, çocuklar abur cubur istediklerinde onlara ikram edilebilir.

Tahin Helvası Malzemeleri

  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 7 yemek kaşığı tahin

Tahin Helvası Nasıl Yapılır?


Derin bir tencerenin içerisine ilk olarak tereyağını koyalım ve kısık ateşte yakmadan eritelim. Tere yağı sarı renk aldığında içerisine unun tamamını koyalım. Yine kısık ateşte unu yakmadan sürekli karıştırmak koşulu ile kavuralım. Unun kendine has olan kokusu çıktığında unun kavrulma işlemi tamamlanmış olur. Kavrulan unu ocaktan alalım ve içerisinde topaklanma varsa kaşıkla topakları ezerek dağıtalım.
Bu işlem son bulduğunda unu mutfak robotunun içerisine koyalım ve iyice doğrayalım. Bu işlem unu daha pürüzsüz yapacak ve helvanın kıvamı kadifemsi olacaktır. Aslında bu bir püf noktasıdır. İyice ezmiş ve topaklarını dağıtmış olduğumuz unu tekrar kavurma kabına koyalım ve ocağı yine ilk başta olduğu gibi kısık açalım. Bir yandan unu karıştıralım ve bu işlemle beraber pudra şekerini una dahil edelim. Pudra şekeri ilavesinden sonra tatlı hafif topaklanacaktır, vakit kaybetmeden 7 yemek kaşığı tahini tencereye ilave edelim. Tahinden sonra karıştırma hızını iyice artırmamız gerekmektedir. Tahin, un ve pudra şekeri iyice bütünleştiğinde helva tam olması gereken kıvama gelmiş demektir. İstenilen kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alalım ve karıştırmaya devam edelim. Düz bir cam kabın içerisine hazırlamış olduğumuz helvayı düzleyerek iyice yayalım. Kaşık yardımıyla bu işlem yapıldıktan sonra helvayı küçük karelere keselim ve sunuma hazır hale getirelim.
20.01.2024 17:53:22
Tahin Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tahin Helvası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Tahin Helvası"
Cokguzel ve pıratik
Filiz . 01.04.2018
Tereyağı yerine sıvı yağ kullanılabilir mi? Pudra şekeri yerine toz şeker olabilir mi?
Ahmet . 02.05.2017

Çanakkale Peynir Helvası

Çanakkale Peynir Helvası, Çanakkale'nin meşhur tatlarından biridir peynir helvası. Çanakkale iline bağlı olan Ezine ilçesinin kendine has doğal peyniri ...
Devamını Oku

Kağıt Helva

Kâğıt helva, herkesin çocukluğundan itibaren bildiği kâğıt helva kullanılarak hazırlanan çok sayıda tatlı türü bulunmaktadır. Bugün sizlere bunlardan bi...
Devamını Oku

Yaz Helvası

Yaz Helvası, en kolay tatlılardan birisidir. Çok pratik yapılan bu tarifin malzemeleri her evde kolayca bulanan malzemelerden oluşmaktadır. Un helvasının çok...
Devamını Oku

Erzurum Un Helvası

Erzurum Un Helvası; Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlılarından birisi de un helvasıdır. Erzurum yöresine ait olmasına rağmen başka yörelerde de yapılmaktadı...
Devamını Oku

Umaç Helvası

Umaç Helvası, Kars bölgesinde yapılan yöresel bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında daha sık yapılan bu tatlının enerji verdiği bilinmektedir. Görünüşte un h...
Devamını Oku

Acele Bacı Helvası

Acele Bacı Helvası, adından da anlaşılacağı gibi hızlı yapılabilen bir tatlıdır. Bu tatlının ilginç de bir hikayesi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı bölgeler de...
Devamını Oku

Süt Helvası

Süt Helvası, Süt helvası, Bursa'ya özgü bir lezzet. Adından da anlaşıldığı gibi süt ile yapılan hafif bir sütlü tatlıdır. Bu tatlının Bursa'da üç ismi vardır...
Devamını Oku

Kar Helvası

Kar helvası, ülkemizde genellikle güney illerde rastlanan bir tatlı çeşididir. Nazilli gibi bazı bölgelerde belediye tarafından 40-50 kg. Kar kalıpları satıl...
Devamını Oku

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik helvası kaç kalori, irmik helvası toplum olarak benimsediğimiz bir tatlı türüdür. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türü olan irmik helva...
Devamını Oku

Pişmaniye Helvası

Pişmaniye helvası, tel helvası da denilen bu lezzetli tarifi günümüzde unutulmaya yüz tutsa da yemesi gerçekten çok zevkli. Türk mutfağının geleneksel lezzet...
Devamını Oku

Koz Helvası

Koz Helvası, Şeker, çöven kökü, limon tuzu ve cevizle yapılan ağdalı bir tür helva çeşididir. Koz helvası hal arasında Köy Helvası, Beyaz Helva, Düğün Helvas...
Devamını Oku

Sütsüz İrmik Helvası

Sütsüz İrmik Helvası, kış aylarının enerji deposudur. Kış sofralarından eksik olmayan balık menülerinde bu tarif bir vazgeçilmezdir. Her evde bulunan malzeme...
Devamını Oku

Fırında Helva

Fırında helva, genellikle balık pişirilen restoranlarda servis edilen helva türüdür. Balık tüketiminden sonra insanların tatlı yeme ihtiyacı duyması, bö...
Devamını Oku

Kastamonu Helvası

Kastamonu Helvası; Kastamonu yöresinin vazgeçilmez helvalarından biri kaşık helvası ve çekme helvasıdır. Kastamonu yöresine ait olmasına rağmen birçok yörede...
Devamını Oku

Keten Helva

Keten Helva, çok eskilerden günümüze gelen bir tatlı türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan bu helvanın, farkı ve sevimli hikayeleri ve adına yazılmış olan tür...
Devamını Oku

İrmik Helvası

İrmik Helvası; Helva kelimesi Arapçada tatlı anlamına gelmekte olup, genel olarak tatlıları anlatan hulviviyat kelimesinden türemiştir. Helvanın dünyada ilk ...
Devamını Oku

Şerbetli Un Helvası

Şerbetli Un Helvası, özellikle balık menülerinde yapılır ve tüketilir. Anadolu'da ahirete intikal eden kişilerin arkasından yapılır ve komşu, akraba, baş sağ...
Devamını Oku

Şerbetli İrmik Helvası

Şerbetli İrmik helvası; Türkiye'de oldukça yaygın tüketilen bir tatlıdır. Şerbetli irmik helvasının birçok ülkede farklı farklı çeşidi vardır. Yemekleri...
Devamını Oku

Kuru Un Helvası

Kuru un helvası, ülkemizde en fazla tüketilen tatlı ürünlerinden birisidir. Helva kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup tatlı, şirin ve güzel anlamındadır...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Tahin Helvası
Çanakkale Peynir Helvası
Helvanın Faydaları
Kağıt Helva
Yaz Helvası
Son Forum Konuları
Kagit Helva Yapimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024