Sütlü Un Helvası Sütlü un helvası, tatlı krizlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Süt içermesi nedeniyle oldukça hafif ve rahatsızlık vermeyen bir tarif olduğu için sık sık tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Yeni lezzetlere her zaman açık olan kişiler için bu tarif oldukça cezbedici olacaktır. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edebileceğiniz sütlü un helvası tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Sütlü Un Helvası Malzemeleri
Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır? Öncelikle sütü ve toz şekeri bir kapta karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Karışımı 5 dakika kadar kaynatın. Tereyağını derin bir tencereye alarak eritin. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve fıstıkları ekleyerek çok karartmadan kavurun. Unu ekledikten sonra ocağın altını kısın. Kısık ateşte unu yaklaşık 1 saat boyunca kavurun. Bu süreçte yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz, çünkü yağını bırakana kadar kavurmak gerekecek. Bir süre sonra un yağını salar ve cıvık bir hal alır. Kavurmaya devam edin. Un helvası kaşığa yapışmadığında kavurma işlemi tamamlanmış demektir. Artık sütü helvanın içine dökebilir ve ocağın altını açabilirsiniz. Karıştırarak sütün iyice çekmesini sağlayın. Sütü çektikten sonra helva toparlanacaktır. Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Daha sonra kaşık yardımıyla şekil vererek servise alabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Bol sütlü ve oldukça hafif olan bu helva tarifini dondurma ve meyve ile servis ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Üzerine kaymaklı dondurma ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz. Ayrıca, helvayı farklı kuruyemişlerle de deneyerek çeşitlendirebilirsiniz. Eminim bu tarif de çok hoşunuza gidecektir. |