Helva Nasıl Yapılır?
12 Temmuz 2024

Helva Nasıl Yapılır?

Arapça'da "tatlı" anlamına gelen helva, genel olarak tatlıları ifade eden "hulviyyat" kelimesinden türemiştir. İnsanlar helvayı, sevinçlerinde, hüzünlerinde, ölümde, doğumda, hastanın iyileşmesinde yapıp komşu ve akrabaya dağıttıkları bir tatlı olarak tüketirler. Genç, çocuk, yaşlı herkesin damak tadına hitap eden bu tatlı, irmik ve unla yapılabilir. Helvanın nasıl yapıldığını birlikte inceleyelim.

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un Helvası için Malzemeler

  • 1 paket margarin veya isteğe göre margarin ve tereyağı karışımı
  • 4 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Un Helvası Yapılışı

Öncelikle derin bir tencerenin içinde margarini eritin ve eriyen margarinin içine unu ilave edin. Yaklaşık 20-25 dakika kavurun. Daha sonra ayrı bir tencerede şekeri suyun içinde eritin. Bu işlem ocakta olmayacaktır. Şeker suyun içinde eridikten sonra unun üzerine yavaşça dökün ve karıştırın. Suyu çekene kadar sürekli karıştırın. Suyunu çektikten sonra 10 dakika daha kavurun ve ardından kaşık veya dondurma kaşığı ile servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmik Helvası için Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 250 gram margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Üzeri için

  • Hindistan cevizi veya çam fıstığı
İrmik Helvası Yapılışı

Öncelikle bir tencerede suyu ve şekeri kaynatın. Bu işlem devam ederken ayrı bir tencerede sütü koyup kaynatın. Başka bir tencerede 250 gram margarini eritip irmiği ekleyin. Yağ ve irmiği normal ateşte kavurun. Kavurma işlemini irmiğin rengi değişene kadar yapın. İrmiğin rengi koyulaşıp kokusu değişince hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve ardından sütü de ekleyin. Suyunu çekene kadar karıştırın. Suyunu çektikten sonra yaklaşık 5 dakika daha kavurun ve ardından dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra tercihen üzerine Hindistan cevizi veya çam fıstığı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bademli Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?

Bademli Sütlü Un Helvası için Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 avuç soyulmuş badem
  • 1 avuç fındık
  • 1 paket vanilya
Bademli Sütlü Un Helvası Yapılışı

Öncelikle yağları tavada eritin. Daha sonra eriyen yağın içine un, fındık ve badem ekleyerek kavurun. Ayrı bir tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Süt ve şeker karışımı kaynadıktan sonra una ekleyerek hızlıca karıştırın. Malzemeler birbirine karıştıktan sonra vanilya da ekleyerek dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hicab

12 Temmuz 2024 Cuma

Helva gerçekten özel günlerde mi yapılıyor? Bu tarifleri deneyen var mı? Özellikle bademli sütlü un helvasının tadı nasıldır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hicab, helva gerçekten özel günlerde sıkça yapılan bir tatlıdır. Özellikle dini bayramlar, mevlitler ve anma törenlerinde sıkça tercih edilir. Bademli sütlü un helvasını deneyenler genellikle tadından çok memnun kalıyorlar. Süt ve bademin bir araya gelmesiyle oluşan zengin aroma, helvaya özel bir lezzet katıyor. Denemenizi tavsiye ederim; farklı ve lezzetli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Umaç Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Umaç Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Helvanın Faydaları Nelerdir?

Helvanın Faydaları Nelerdir?

Güncel

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri