Arapça'da "tatlı" anlamına gelen helva, genel olarak tatlıları ifade eden "hulviyyat" kelimesinden türemiştir. İnsanlar helvayı, sevinçlerinde, hüzünlerinde, ölümde, doğumda, hastanın iyileşmesinde yapıp komşu ve akrabaya dağıttıkları bir tatlı olarak tüketirler. Genç, çocuk, yaşlı herkesin damak tadına hitap eden bu tatlı, irmik ve unla yapılabilir. Helvanın nasıl yapıldığını birlikte inceleyelim. Un Helvası Nasıl Yapılır? Un Helvası için Malzemeler
Un Helvası Yapılışı Öncelikle derin bir tencerenin içinde margarini eritin ve eriyen margarinin içine unu ilave edin. Yaklaşık 20-25 dakika kavurun. Daha sonra ayrı bir tencerede şekeri suyun içinde eritin. Bu işlem ocakta olmayacaktır. Şeker suyun içinde eridikten sonra unun üzerine yavaşça dökün ve karıştırın. Suyu çekene kadar sürekli karıştırın. Suyunu çektikten sonra 10 dakika daha kavurun ve ardından kaşık veya dondurma kaşığı ile servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. İrmik Helvası Nasıl Yapılır? İrmik Helvası için Malzemeler
Üzeri için
İrmik Helvası Yapılışı Öncelikle bir tencerede suyu ve şekeri kaynatın. Bu işlem devam ederken ayrı bir tencerede sütü koyup kaynatın. Başka bir tencerede 250 gram margarini eritip irmiği ekleyin. Yağ ve irmiği normal ateşte kavurun. Kavurma işlemini irmiğin rengi değişene kadar yapın. İrmiğin rengi koyulaşıp kokusu değişince hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve ardından sütü de ekleyin. Suyunu çekene kadar karıştırın. Suyunu çektikten sonra yaklaşık 5 dakika daha kavurun ve ardından dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra tercihen üzerine Hindistan cevizi veya çam fıstığı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Bademli Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır? Bademli Sütlü Un Helvası için Malzemeler
Bademli Sütlü Un Helvası Yapılışı Öncelikle yağları tavada eritin. Daha sonra eriyen yağın içine un, fındık ve badem ekleyerek kavurun. Ayrı bir tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Süt ve şeker karışımı kaynadıktan sonra una ekleyerek hızlıca karıştırın. Malzemeler birbirine karıştıktan sonra vanilya da ekleyerek dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Hicab
12 Temmuz 2024 CumaHelva gerçekten özel günlerde mi yapılıyor? Bu tarifleri deneyen var mı? Özellikle bademli sütlü un helvasının tadı nasıldır?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaHicab, helva gerçekten özel günlerde sıkça yapılan bir tatlıdır. Özellikle dini bayramlar, mevlitler ve anma törenlerinde sıkça tercih edilir. Bademli sütlü un helvasını deneyenler genellikle tadından çok memnun kalıyorlar. Süt ve bademin bir araya gelmesiyle oluşan zengin aroma, helvaya özel bir lezzet katıyor. Denemenizi tavsiye ederim; farklı ve lezzetli bir deneyim yaşayabilirsiniz.