Kabak Helvası Kabak helvası, helva çeşitlerinin en hafif ve lezzetli olanlarından biridir. Muhteşem görünüşüyle gözleri, nefis tadıyla damakları şenlendirecek olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bal kabağından alışılmadık bir lezzet sunan bu tarifle, konuklarınızı ve sevdiklerinizi şaşırtarak kendinize hayran bırakabilirsiniz. Kolay gelsin. Kabak Helvası Malzemeleri
Üzeri İçin
Kabak Helvası Nasıl Yapılır? İlk olarak bal kabağının kabuklarını ince bir şekilde soyuyoruz. Daha sonra rendeleyip avucumuzun içinde sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Ardından, teflon bir tencerede şekeri bir miktar karamelize edip üzerine yarım çay bardağı su ile limon suyunu ekleyerek şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Üzerine daha önceden rendelenmiş bal kabaklarını ilave edip bir miktar kavuruyoruz. Kabakların rengi koyu altın sarısı bir hale gelinceye kadar sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Ocaktan alıp kapağını kapatarak on dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra dilediğimiz gibi şekil vererek veya düz bir tepsiye boşaltıp üzerini düzleştirip, bıçak ile kare şeklinde keserek üzerine Hindistan cevizi ve dövülmüş badem ile süsleyerek servis ediyoruz. Hazır olan helvanızı ilk sıcaklığı geçtikten sonra veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Kabak Helvasının Faydaları Kabak helvası, sadece lezzetli bir tatlı olmakla kalmaz, aynı zamanda besin değeri yüksek bir gıdadır. Bal kabağı, A vitamini, C vitamini, potasyum ve lif açısından zengindir. Bu nedenle kabak helvası, göz sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ekstra İpuçları
|