Kakaolu İrmik Helvası Helva, Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez tatlılarından biridir ve bu lezzeti bilmeyen neredeyse yok gibidir. Geleneksel irmik helvasını farklı bir boyuta taşımak ve sevdiklerinize alışılagelmişin dışında bir tat sunmak istiyorsanız, kakaolu irmik helvasını denemenizi öneririz. Kakao ile zenginleştirilmiş bu helva, özellikle çocuklarınızın çok hoşuna gidecektir. Kolay gelsin. Kakaolu İrmik Helvası Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeler
Kakaolu İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Kakaolu irmik helvası yapımına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Orta büyüklükte bir tencereye su ve sütü boşaltıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın üzerine alarak bir iki taşım kaynatıyoruz. Geniş ve yayvan bir teflon tencerede tereyağını ve sıvı yağı bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra üzerine fındığı ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz. Ardından irmiği ilave edip, irmiğin rengi pembeleşinceye kadar orta ateşte sürekli tahta kaşık ile karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra 3 kaşık kakaoyu ilave edip bir miktar daha kavuruyoruz. Ocağın altını kısıp, daha önceden hazırlamış olduğumuz şerbeti kavrulan irmiğin üzerine boşaltıyoruz. Bu işlemi uygularken şerbetin dışarı sıçrayarak herhangi bir yerinizin yanmasına sebep olabileceğini unutmayın, mümkün olduğunca tencereden uzak durarak halletmeye çalışın. Şerbetin tamamını ilave ettikten sonra hızlı ve seri bir şekilde karıştırmaya devam ediyoruz. Helva tamamen suyunu çektikten sonra altını kapatarak, kapağını da örttükten sonra beş dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlendirirken birkaç kez açıp karıştırarak irmiğin birbirini tutmasını engelliyoruz. Daha sonra dibini ıslattığımız bir kâsenin içine, yine ıslattığımız tahta bir kaşık yardımıyla basıyoruz. Daha sonra servis edeceğimiz tabağa ters çevirerek güzel bir şekil vermiş oluyoruz. Hazır olan helvamızı ister sıcak olarak, isterseniz de soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Helvanın lezzetini artırmak için içerisine damla çikolata ekleyebilir veya üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Ayrıca, helvayı dondurma ile birlikte servis ederek farklı ve lezzetli bir sunum elde edebilirsiniz. Kakao yerine farklı aromalar kullanarak da helvanızı çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, portakal kabuğu rendesi veya tarçın ekleyerek farklı tatlar yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Elvida
12 Temmuz 2024 CumaBu helvanın şerbetini hazırlarken kaynarken taşmasını nasıl önleyebilirim? Şerbeti irmikle buluştururken neden dikkatli olmalıyız?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaElvida, şerbetin kaynarken taşmasını önlemek için tencerenin kapağını kapatmamalı ve şerbeti orta ateşte kaynatmalısın. Ayrıca tencerenin üçte ikisi dolu olacak şekilde şerbet hazırlamak taşmayı önler. Şerbeti irmikle buluştururken dikkatli olmalısın çünkü şerbetin bir anda eklenmesi irmiğin topaklanmasına neden olabilir. Şerbeti yavaş yavaş ve karıştırarak eklemek en iyi sonuçları verir.