Kürek Helvası Kürek helvası, tatlı sevenler için ideal bir seçenektir. Hemen yapılıp, çayın ya da kahvenin yanında ikram edilebilecek bu tatlı, içerdiği malzemeler sayesinde tam bir enerji deposudur. Aynı zamanda, ekonomik oluşuyla da dikkat çeker; hemen her evde bulunabilen malzemelerle hazırlanabilir. Pratik yapılışı, bu tatlıyı zahmetsiz kılar ve denemenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Helvayı yaptıktan sonra sıcak tüketmeniz önerilir. Misafir sofralarınıza farklılık katmak isteyenler bu tarifi deneyebilirler. Çocuklarınıza minik kaplarda sunarak, hazır tatlılardan uzaklaşmalarını sağlayabilirsiniz. Evinizde ellerinizle hazırlayarak sevdiklerinizi bir araya toplayacağınız enfes bir tariftir. Kürek Helvası Malzemeleri
Kürek Helvası Nasıl Yapılır? Öncelikle bir tepsi içerisine koyduğumuz tahin helvasını çatal yardımıyla ezelim. Ezilmiş tahin helvasının içerisine bir adet limonun suyunu yavaş yavaş yediriyoruz. Ardından cevizleri de karışıma ilave edip iyice karıştırıyoruz. Diğer yanda tereyağını eritip azar azar malzemeye yediriyoruz. Son olarak kremayı da diğer malzemeler gibi yavaşça ekliyoruz. Tüm bu aşamalar sona erdiğinde, helvayı pişirecek olduğumuz güveçleri yağlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz karışımı güveçlere pay ediyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırına koyuyoruz. Dileyenler burada güveç yerine ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kapları da kullanabilirler. Helvayı fırına koyalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarmış olan Kürek Helvası servise hazırdır. Üzerine badem, fıstık veya büyük ceviz parçaları ekleyerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun. |