Sıvı Yağlı Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Sıvı Yağlı Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı yağlı un helvası, oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen bir tatlıdır. Tarihi çok eskilere dayanan bu helva, Anadolu bölgesinde sıkça yapılmaktadır. Önceden yapılıp sonra tüketilebilen bu tatlının, özellikle balık sofralarında da sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Çocuklarına ev yapımı sağlıklı bir şeyler ikram etmek isteyenler, gönül rahatlığıyla bu tarifi yapabilir ve çocuklarının beslenme çantalarına koyabilirler. Yerli malı haftasında tamamen Türk tatlısı olan bu helvayı yaparak geleneklerimizi sürdürebilirler. Adet döneminde tatlı krizine girenler, bu helvayı 5 dakika içerisinde yapıp tüketebilirler. Ayrıca, bu tarifi sabah kahvaltısına yaparak kahvaltı sofralarına dahil edebilirsiniz. Kan şekeri sorunu yaşayanlar ve ara öğünlerde atıştırmayı sevenler için de ideal bir tariftir.

Sıvı Yağlı Un Helvası Malzemeleri

  • 12 yemek kaşığı elenmiş un
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı dolusu süt
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker

Sıvı Yağlı Un Helvası Nasıl Yapılır?

Şerbeti hazırlamak için derin bir tencereye sütü ve toz şekeri koyun. Süt kaynayınca ve şeker eriyince ocaktan alın ve tencereyi soğuk su dolu bir kaba koyarak şerbeti soğutun. Diğer yanda, kısık ateşte un kavurabileceğiniz derinlikte bir tencereyi ocağa koyun. Sıvı yağı tencereye ekleyin ve yağ ısındığında içine unu ilave edin. Unu sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Unun rengi sarıya yakın bir renk aldığında ocağı kapatın ve şerbeti iki-üç seferde una ilave edin. Bu ilave sırasında helva kıvam almaya başlayacaktır. Sürekli karıştırarak şerbetin tamamını una yedirin. Ocağı son kez bir kere daha açın ve kısın. 1-2 dakika karıştırarak helvanın son halini almasını sağlayın. Bu işlem bittiğinde, helvayı şekillendirerek servis tabağına koyun. Dileyen helvanın üzerine fıstık, badem veya ceviz serpebilir. Sıvı yağlı un helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tatlıyı daha da lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:
  • Unu kavururken kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurmak, unun yanmasını önler ve daha homojen bir kavurma sağlar.
  • Şerbeti yavaş yavaş ekleyerek karıştırmak, topaklanmayı önler ve helvanın kıvamını daha iyi ayarlar.
  • Helvayı servis ederken üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz, bu tatlıya hoş bir aroma katacaktır.
  • Farklı bir lezzet için şerbetine portakal suyu veya limon suyu ekleyebilirsiniz.

Bu bilgiler ışığında, sıvı yağlı un helvasını en lezzetli şekilde hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Keten Helva Tarifi ve Malzemeleri

Keten Helva Tarifi ve Malzemeleri

Saray Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Saray Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Helva Tarifi ve Malzemeleri

Helva Tarifi ve Malzemeleri