Sıvı Yağlı Un Helvası Sıvı yağlı un helvası, oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen bir tatlıdır. Tarihi çok eskilere dayanan bu helva, Anadolu bölgesinde sıkça yapılmaktadır. Önceden yapılıp sonra tüketilebilen bu tatlının, özellikle balık sofralarında da sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Çocuklarına ev yapımı sağlıklı bir şeyler ikram etmek isteyenler, gönül rahatlığıyla bu tarifi yapabilir ve çocuklarının beslenme çantalarına koyabilirler. Yerli malı haftasında tamamen Türk tatlısı olan bu helvayı yaparak geleneklerimizi sürdürebilirler. Adet döneminde tatlı krizine girenler, bu helvayı 5 dakika içerisinde yapıp tüketebilirler. Ayrıca, bu tarifi sabah kahvaltısına yaparak kahvaltı sofralarına dahil edebilirsiniz. Kan şekeri sorunu yaşayanlar ve ara öğünlerde atıştırmayı sevenler için de ideal bir tariftir. Sıvı Yağlı Un Helvası Malzemeleri
Sıvı Yağlı Un Helvası Nasıl Yapılır? Şerbeti hazırlamak için derin bir tencereye sütü ve toz şekeri koyun. Süt kaynayınca ve şeker eriyince ocaktan alın ve tencereyi soğuk su dolu bir kaba koyarak şerbeti soğutun. Diğer yanda, kısık ateşte un kavurabileceğiniz derinlikte bir tencereyi ocağa koyun. Sıvı yağı tencereye ekleyin ve yağ ısındığında içine unu ilave edin. Unu sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Unun rengi sarıya yakın bir renk aldığında ocağı kapatın ve şerbeti iki-üç seferde una ilave edin. Bu ilave sırasında helva kıvam almaya başlayacaktır. Sürekli karıştırarak şerbetin tamamını una yedirin. Ocağı son kez bir kere daha açın ve kısın. 1-2 dakika karıştırarak helvanın son halini almasını sağlayın. Bu işlem bittiğinde, helvayı şekillendirerek servis tabağına koyun. Dileyen helvanın üzerine fıstık, badem veya ceviz serpebilir. Sıvı yağlı un helvası servise hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bu tatlıyı daha da lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:
Bu bilgiler ışığında, sıvı yağlı un helvasını en lezzetli şekilde hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. |