Un Helvası Malzemeleri
19 Haziran 2024

Un Helvası Malzemeleri

Un helvası belki de herkesin yapabileceği kadar kolay tatlı tariflerinden biridir. Un helvası malzemeleri de herkesin ulaşabileceği kadar kolay bulunur. Bunlar herkesin evinde her an bulunan mutfak malzemeleridir. Bu yüzden canınız tatlı istediğinde, sevdiklerinizden talep gelirse hemen un helvası yapmanızı öneririz. Şöyle ılık ılık bir helvayı akşam bile ikram edebilirsiniz. Şimdi birlikte evdeki un helvası malzemeleriyle biz de hazırlıklara başlayalım.

  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Üzerine tarçın, ceviz, Hindistan cevizi
Un Helvası Nasıl Yapılır?

Dibi yapışmayan bir tencerenin içinde tereyağını eritmeye başlayın. Daha sonra içine unu ilave ederek, sürekli tahta kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayın. Unun rengi değişinceye kadar kavurmalısınız. Başka bir tencerenin içine şerbet malzemelerini koyun. Sütü, toz şekeri ve vanilyayı çırpıcıyla iyice karıştırıp, ocakta kavrulan unun altını iyice açın. Şerbeti kavrulan unun içine dökün. Fakat sürekli karıştırmaya devam edin. Çünkü ilk anda un topaklanacak. Karıştırmaya devam ettikçe un helvası pürüzsüz bir kıvam alacaktır. Şerbetle un kaynayınca, ocağın altını kısarak, 1-2 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra ocağı kapatarak, un helvasının üzerine kâğıt havlu kapatın. Dinlenmiş helvayı servis tabaklarına şekilli olarak alın. Bu ister ıslatılmış kaşıkla, isterseniz cam bir kaseyle yapabilirsiniz. Üzerlerine tarçın ve Hindistan cevizi serpiştirin. Birer tane ceviz koyduktan sonra, un helvasını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi un helvası malzemeleri her an elinizin altında. İstediğiniz zaman helvayı pişirebilirsiniz.

Un Helvasının Püf Noktaları

Un helvası yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Öncelikle, unu kavururken sabırlı olmalısınız. Unun rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurmalısınız. Ayrıca, şerbeti eklerken unu hızlıca karıştırarak topaklanmayı önlemelisiniz. Un helvasının kıvamı pürüzsüz olmalıdır, bu yüzden karıştırmayı ihmal etmeyin.

Un Helvasının Sunumu

Un helvasını servis ederken farklı sunum şekilleri deneyebilirsiniz. Helvayı küçük kaselere koyarak şekil verebilir veya kaşıkla şekillendirerek tabaklara alabilirsiniz. Üzerine tarçın, ceviz veya Hindistan cevizi serpiştirerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, dondurma ile birlikte servis ederek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik Helvası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Ceviz Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniye Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniye Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Acele Bacı Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Acele Bacı Helvası Tarifi ve Malzemeleri