Pudra Şekerli Un Helvası Pudra şekerli un helvası, helva severlere hafif bir alternatif sunan bir tariftir. Pudra şekeri kullanıldığı için aşırı tatlı olmayacak ve rahatsız etmeyecektir. Bu tarif, hem lezzeti hem de hafifliği ile beğenilerinizi kazanacaktır. Pudra Şekerli Un Helvası Malzemeleri
Pudra Şekerli Un Helvası Nasıl Yapılır? Margarini ve unu kolayca kavurabileceğiniz yayvan bir tavaya alın ve eriterek kızdırın, ancak yanmamasına dikkat edin. Ocağın altını kapatın ve unu eleyerek margarinin üzerine dökün. Tahta kaşığın tersi ile unu ezerek topaklanmasını engelleyin ve sürekli ezerek karıştırın. Unu margarine güzelce yedirin. Ocağın altını yeniden açarak yaklaşık 20 dakika sürekli karıştırarak unu kavurun. Un kavrulduktan sonra ocaktan alın, pudra şekerini ekleyin ve karıştırarak yeniden ocağa alın. Yaklaşık 6-7 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin. Helvanın kalınlığı yaklaşık 6 santim olacak şekilde tepsiye dökün ve tahta bir kaşığın tersi ile bastırarak üstünü düzleştirin. Daha sıkı bir yapı elde etmek için altı düz olan bir bardağın altı ile bastırarak da düzleştirebilirsiniz. Kare ya da baklava dilimi şeklinde kesebilirsiniz; şekil verme konusunda tamamen sizin zevkinize bağlıdır. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup yaklaşık 4 saat beklettikten sonra spatula yardımıyla çıkararak servis yapın. Servis yaparken dilerseniz üzerini dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Not: Eğer helvayı tepsiden kolayca çıkarmak istiyorsanız, alüminyum tepsi kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun. |