Sıcak Tahin Helvası Sıcak tahin helvası, adından da anlaşılacağı gibi tahinden yapılan ve oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Farklı lezzetlerden hoşlanan kişilerdenseniz, bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hem hazırlama aşamasının kısa olması hem de ağır tatlılardan daha hafif geldiği için sıklıkla tercih edilen tatlılar arasındadır. Sıcak Tahin Helvası Tarifinin Özellik ve Yapım Süreleri
Sıcak Tahin Helvası Malzemeleri
Sıcak Tahin Helvası Nasıl Yapılır? Fırında helva yapabilmek için büyükçe bir fırın kabı ya da güveç kullanabileceğiniz gibi, yerken kolaylık sağlaması açısından porsiyonluk fırın kapları ya da güveçler kullanılması tavsiye edilir. Helvayı kakaolu da seçebilirsiniz ancak sade tahin helvası en uygunu olacaktır. Önce helvayı çatalla kolayca ezebilmek için yayvan bir kap içine kişi başı olarak yaklaşık 100-150 gram helva koyun. Helvayı çatalla ezmeye başlayın. Üzerine 300 gram helva için yarım limonun da yarısı kadar limon suyu ekleyin. Yaklaşık 10-15 damla limon suyu yeterli olacaktır. Limon suyu ile helvayı çatalla iyice ezin. Bu sırada da fırını 180 derecede ısınmaya ayarlayın. Helva zaten çok yağlı olduğu için ayrıca tereyağı eklemek ağır gelecektir. Ancak tereyağının tadını seviyorsanız isteğinize göre bir tatlı kaşığı kadar da tereyağı ekleyebilirsiniz. Helvayı iyice ezdikten sonra fırın kaplarına bölüştürün. Kaplarda yaklaşık 1 cm kalınlığında helva olmalıdır. Kaptan taşmaması için kapları ağzına kadar doldurmayın. Fırın kaplarını fırına koyup sık sık mutlaka kontrol edin. Helva eriyip üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Fırın kabı kolayca soğumayacaktır, bunun için kapları kaymaması için tabaklara servis ederken kâğıt peçete kullanabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Fırında sıcak tahin helvası, balık yemeği üzerine yenilebilecek en uygun tatlılardan biridir. Yanında kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz. Eğer baharatlı tatlardan hoşlanıyorsanız helvayı limonla ezerken bir tutam kadar tarçın ekleyebilirsiniz. Havuçlu fırında sıcak tahin helvasını da denemek isterseniz, bunun için havucu rendeleyip tarçın ile tencerede haşlayın. Sonra da yumuşamış havucu dövülmüş ceviz ile karıştırıp fırın kaplarının en altına yerleştirin ve ezilmiş tahin helvasını üzerine dökerek fırınlayın. Bu, alternatif bir tarif seçeneği olacaktır. Afiyet olsun. |