Fırında Tahin Helvası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Fırında Tahin Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tahin Helvası

Fırında tahin helvası, evde çok çabuk ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz muhteşem lezzette bir tatlı çeşididir. Özellikle akşam yemeğinde balık varsa, fırında tahin helvası üzerine çok yakışacaktır. Tahini ağır bir tatlı olarak algılamayın sakın. İçine koyduğumuz limon kabuğu rendesi ve limon suyu, tahinin ağır kıvamını oldukça yumuşatarak harika bir lezzet ortaya çıkarıyor. Sizler de yemeklerinizi bu muhteşem tatlıyla ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kolay gelsin.

Fırında Tahin Helvası Malzemeleri

  • 300 gram sade veya cevizli tahin helvası
  • 1 kahve fincanı süt
  • Bir tepeleme çay kaşığı tereyağı
  • Yarım adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Fırında Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

Geniş bir karıştırma kabının içine tahin helvasını alıyoruz. Daha sonra üzerine 1 kahve fincanı süt ve tereyağını ilave edip çatal ile ezmeye başlıyoruz. Ardından limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip pürüzsüz bir şekilde tamamen ezilmesini sağlıyoruz. Ezme işlemini yaparken karıştırıcı kullanmayın; kıvamını bozacaktır. Tahin helvası tamamen ezildikten sonra fırına dayanabilecek küçük borcam kapların dibine yaklaşık 1 cm kalınlığında döşüyoruz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırının orta kısmında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra helvaları fırının ızgara kısmına koyarak bir miktar daha kızartıyoruz. Hazır hale gelen fırında tahin helvasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Eğer tatlıyı daha sonra tüketmek isterseniz, mikrodalga fırında ısıtabilirsiniz; yeni pişmiş gibi olacaktır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fırında tahin helvası, özellikle kış aylarında sıcak servis edildiğinde damak zevkinize hitap eder. Balık yemeklerinin ardından tüketildiğinde mideyi rahatlatır. Ayrıca, cevizli tahin helvası kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Tarifte kullanılan süt ve tereyağı, tahinin ağır kıvamını hafifletir ve tatlının daha lezzetli olmasını sağlar.

Bu tatlı, aynı zamanda enerji bakımından da oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan tahin ve ceviz, yüksek protein ve sağlıklı yağlar içerir. Bu nedenle, bu lezzetli tatlıyı kontrollü bir şekilde tüketmekte fayda vardır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Saray Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Saray Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Helva Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Helva Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Nişasta Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Nişasta Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Susam Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Susam Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çanakkale Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Çanakkale Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Un Helvası Malzemeleri

Un Helvası Malzemeleri

Dr Oetker İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Dr Oetker İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Helva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Helva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?